dracaena Creative Commons License 2006.07.15 0 0 467
"...ha azon az állatorvoson vernénk el az össznemzeti port..."
Nem az állatorvost okolom, hiszen bizonyára nem kell diploma a daráló kezeléséhez.

"Pl. azt aki fényképezett az helyett, hogy intézkedett volna ..."
Igen, megtehette volna, de nyilván fontosabb volt neki egy "szenzációs" felvétel, mint néhány állat egyéni tragédiája. De lehet, hogy döbbenetében automatikusan csinálta azt, amiért odament. Nem tudom, hiszen nem voltam ott. De azért gondolj bele, hogy milyen érzés lehet pl. ilyen híreket hallani mondjuk egy olyan embernek, aki a dédelgetett kedvenc madárkáját félti. Mert az 1 km-es körzetbe kerülés ellen nincs semmiféle garancia.

"A közvélekedésnek sokszor köze nincs a tudományosan bizonyított valósághoz."
Ez is igaz. Meg az is, hogy az ember hajlamos az antropomorfizmusra. De ha ma szó nélkül hagyunk 4-5/20.000-t, akkor holnap esetleg még többet is, hiszen az ember úgy van a borzalmakkal, mint a béka, amelyet hideg vízben tesznek oda főni.

Tudod, én azt gondolom, hogy egy társadalom, amelyik rosszul bánik az állataival, az az embereit sem fogja különösebben kímélni. Részemről az állatvédelem nem az emberek ellen szól, hanem éppenhogy értük, arról, hogy figyeljünk oda, mire neveljük a gyerekeket: empátiára, az élet tiszteletére, vagy az agresszió szabad kiélésére.
Előzmény: socr (466)