shabbarulez Creative Commons License 2006.07.14 0 0 6
Az Actel Solo-ból csak a legkisebb csomag az ami jó ajánlatnak minősül, az összes többi nem túl vonzó. A legkisebb 2Mbps-es 1-2 év hűség mellett kihozható 7.4-8.3ezerből, míg pl. a Pantlenél ugyanez 9300ft, igaz ott bonusként jár hozzá a telefon is a nap 24 órájában igyen hívható belföldi vezetékes számokkal az alapdíjban foglalva. Ha csak az ár az elsődleges szempont akkor az Actel itt tud nyerni mert 1000Ft-tal olcsóbb azonos hűségidő mellett, 2 évvel pedig 1900Ft-tal.

A 4Mbps-es csomagnál viszont ez már nem mondható el. Ott 10.4 rongy az Actel a Pantelé pedig 10 rongy. És a Pantel ennyért már telefonvonalat is ad 24 órás ingyen vezetékes hívással és a feltöltési sebesség 3x nagyobb, ezzel szemben az Actel drágábban ad csak netet. Ha pedig Actel Duo-t vennél aminek az árazása irreálisan drága ott 15 ezret kellene fizetni azért hogy telefonod is lehessen és abban még semmi ingyenes híváskedvezmény nincs benne, és a percdíjak is elég drágák ráadásul perc alapú a számlázás. Ráadásul ha veszel hozzá 1000 perc belföldi beszélgetést akkor az további 5 rongy, míg Pantelnél a az alapdíj része 100 órányi ingyen belföldi beszélgetés. Vagyis rosszabb minőségi paraméterek mellett az Actelért 2x többet kellene fizetni, ez elég rossz ajánlat.

A legnagyobb csomagnál a különbség mégjobban kiütközik. Pantelnél kapsz 13 rongyért egy 6-24Mbps közötti kapcsolódást attól függően mit bír a vonalad, 768kbps-es uploaddal, telefonnal amivel egész nap ingyen hívhatsz vezetékes vonalat. Actelnél a legnagyobb csomag csak nettel 6Mbps/256kbps-es sebességgel 12400 vagyis alig 600Ft-tal olcsóbb úgy hogy sebességben jóval gyengébb és még telefon sincs hozzá. Ha pedig telefont is rendelesz az Actel mellé akkor az már 18 ezerről indul úgy hogy semmilyen híváskedvezményt nem tartalmaz, ezer ingyen perccért pedig további 5 rongyot kellene fizetni. Ez is egy tizessel drágább mint a Pantel ajánlata és még a netsebesség paraméterek is gyengébbek.

Ráadásul Actel elérhetősége is területileg igen korlátozott, míg Pantel lefedettsége nagyobb és várhatóan jobban is fog növekedni hisz nagyobb, tőkeerősebb cég.

Az Duo árazásánál nagyon el vannak szállva Actel árai, a telefonért csomagtól függen 4-6ezres felárat kérnek úgy hogy ahhoz semmi plusz szolgáltatás nem jár. Ennyit azért a Tíkom sem kér pl. egy felező alapcsomagért és ott legalább az alapdíj fele le is beszélhető. 4-6 ezres ársávban Tíkom már Favorit csomagot ad amiért vezetékest elég nagy óraszámban lehet ingyen hívni.

Ha ezt az árazási szisztémát folytatják elég brutális árai lesznek majd a Trio csomagjainak amihez már IPTV szolgáltatást is kínálnak. Ha hasonlóan drágább felárral adják majd ezeket a csomagokat mint amennyit a kábeles szolgáltatók egyébként is elkérnek akkor nem hiszem hogy túl nagy kereslet lesz a portékájukra.


Szóval én akárhogy is nézem egyedül a legkisebb Solo csomagjuk az ami igazából kedvező, az is csak akkor ha egyedül az árra koncentrálok és a kapcsolt szolgáltatások hiányát teljesen figyelmen kívül hagyom. De a többi csomagjuk nem igazán nyerő.
Előzmény: kovacstamas (3)