tudom, rájöttem hamar, de ezt írtam is, ezért böködtem ki az alját (mert fejtetőn akartam odatenni a palackot - ennek a kupak-cső kombinációnak az az oka, hogy az akváriumhoz ugyanígy van egy co2 palack, de az ugye a talpán áll). szóval hülye voltam, hogy a kupakba tettem a csapot, ahelyett, hogy az aljára/oldalra tettem volna, akár egy hordón: megáll a "lábán", amit a kupakról nem annyira mondhatok el, ráadásul a kupak helyén/mellett kap levegőt, és ugyanitt után is lehet tölteni. :) hát így jut előre a világ... kísérlet, kísérlet!
szóval olyan, hogy a palackból jön ki a cső, és rögtön ott a csap - ez jó zárást biztosít. aztán folytatódik a cső, kb 4-5 apró lyuk van rajta, hogy mindenhova jusson, és így megy a paradicsomok között. egy cső 4 tövet öntöz.
a belső átmérője kb 4mm, akváriumi cső, biztos láttál már ilyet. ezen van egy kis csap, amivel lehet szabályozni.
Azért egy házibarkács öntözőrendszer nem fog ki rajtam! :) Vagy úgy érted, hogy lusta vagyok öntözni? dehogyis, de írtam is, napközben eléggé kiszárad a föld, és ezért kéne egy ilyen megoldás, ami délelőtt csöpögteti a vizet. kb délig süti a nap egyébként.
majd holnap megint leírom, hogy mire mentem, talán segít valamit az erkélyes sorstáraimnak. :)