Némedi László __ Creative Commons License 2006.07.13 0 0 5472

ez az (azt hiszem amerikai író, majd megnézem), azt mondja, hogy a munkanélküliség felszámolása volt a cél, az már elég volt a népesség számára. Az általános életszínvonal nem volt olyan jó, de ezt ugyis mindenki a szomszédjához viszonyítva éli meg (te is a szomszédodhoz képest határozod meg, hogy gazdagabb vagy, vagy nem, nem pedig a dubai illetőségű Ali Hasszánhoz -- jobb is :)))

Szóval a lényeg, amit Hitler adott nekik a stabilitás, munka, és enyhén növekvő életszínvonal (ami a vilgazg válsághoz képest óriási előre lépés volt), nem pedig gazdagság. Viszont a válságból kijövet a (mint minden ország) Németország gyorsabban fejlődött ennél, a különbözet folyamatosan katonai célú volt. Ráadásul Hitler úgy válogatta meg a civil projekteket is, hogy a katonait erősítse (pl motorizáció), így egyszerre lépett mindkét irányba.

(Egyébként a pasiból persze előjött, hogy a Ford 48 óra alatt előállított egy autót, míg az Opel ennek háromszorosa alatt (pedig ez volt a leghatékonyabb gyártó)).  (remélem jól emlékszem az autógyárak neveire -- nekem nincs jogsim szóval felmentésem van :)))

Előzmény: Törölt nick (5471)