Báthory Ödönke Creative Commons License 2006.07.13 0 0 1004
Persze, hogy nem voltam ott. Valóban csak a klf leírásokból ismerem a dolgot. Valamint NS elbeszéléséből. NS gyakran elegette, hogy imádkoztak és akkora erővel szállt le a Szentlélek, hogy egyikük berepült a sarokba, másikuk pörgött, meg mittudomén. Ezt adta elő Tallér egy kicsit másképp.
Meg a ház tulajdonlásával kapcsolatos ügyek. Ezeket a HGYben balladai homály fedi.

Amit viszont személyesen tapasztaltam, az a Tallér imaharc. Ekkora gyűlöletet nem igazán tapasztaltam ismeretlen emberektől. Olyan emberek küzdöttek a Tallér-szellem ellen, akik nem is ismerték a dolgozót. AMikor rákérdeztem, hogy tulképpen ki ez az elvtárs?, akkor azt a választ kaptam, hogy a HGY ellensége. Pont. Senki nem tudta megmondani nekem, hogy miben ellenség. Sem azt, hogy mióta. Semmit. Csak átkoztuk buzgón. (Mellesleg a legtöbb ellenségnek kikiáltott emberrel ezt tapasztalom. Semmi indoklást nem mondanak, hogy miért. Csak! Ellenség és kész. EZ a HGYben a hit alaptanításai közé tartozik, mint a romkatban az örök szűzesség.Aki nem fogadja el, annak kívül tágasabb.)

Úgyhogy van egy csomó állítás a cikkben és nem olvastam érdemi ellentmondást. Azt pedig Salamon óta tudjuk, hogy mindenkinek igaza van, amíg az ő peres fele el nem jön.

Hogy a Görbicz neked nem hiteles? Ehez jogod van. Nekem akkor nem lesz hiteles, ha valami hazugságon érem. Mindenesetre tőle még nem hallottam olyan tanítást, hogy Istenembere simán hazudhat, ha úri kedve úgy tartja.

b
Előzmény: Pompano (1001)