Rigor Creative Commons License 2006.07.12 0 0 1469

Sajnos erre én sem tudok válaszolni, (az én edzőm izraeli, nem emlékszem hogy tanultunk volna magyar jogszabályhoz igazított megoldást, bár néha tanultunk pár trükköt ami szerintem max james bond jogkörében legális - de hát a jogszabály egy dolog, az életed, testi épséged meg azt hiszem fontosabb lehet) talán ha közvetlen fenyegetés hangzik el, esetleg azt mondod hogy mintha kést láttál volna megcsillanni a kezében (lásd south park: VIGYÁZZ TÁMADNI AKAR!)  - netán el is kiáltod magad.

 

De hogy ki kezdte, ezt amúgy sem könnyű bizonyítani ha csak nem kameráznak le, ha a másik több tanút bír előrángatni akkor abban az esetben is rád húzhatják az ügyet ha te szótlanul tűrted hogy megverjenek, megkéselhetnek úgy, hogy közben egy karcolást sem ejtettél rajtuk, ők többen vannak, azt mondják hogy te támadtál, ők csak védekeztek, esetleg még valami kis látleletet is szereznek valahonnan, aztán a végén még te koppansz. Szóval nem egyszerű a dolog.

 

A lényeg tartani a távolságot, ha ez nem megy, akkor azt talán lehet támadásnak venni, nem tudom, esetleg olyan támadást alkalmazni ami nem hagy látható külsérelmi nyomot, pl gyenge tökös, hüvelyk-mutatóujj közti hártyával tolás torokra, karfeszítés.

Előzmény: kagabor (1468)