Rorimack Creative Commons License 2006.07.12 0 0 457
"Kérdés, csak az: Hogyan lehet az alapvető fehérje és egyéb (pl B12) szükségletet az állati termékek mellőzésével pótolni."

Ami viszont tény: jelenleg igényen felül fogyasztunk állati terméket. Egy kiegyensúlyozott étrendhez nincs szükség ennyi, és főleg nem ilyen húsra. A túlzott húsfogyasztás, és főleg a rossz minőségű, olcsó húsok elhízáshoz, keringési panaszokhoz vezetnek, aminek súlyos gazdasági következményei vannak. így jön össze az orvosélettan a gazdasággal.

"Gondolj bele, ha mindenki azokat a kiegészítőket keresné, ami a húst és az állati termékeket pótolná, mennyibe kerülnének azok? "

Kb. annyiba, mint a mostani étrend.

"Ki és mennyiért lenne hajlandó nem intenzíven tartott állatokat nevelgetni? Ki tudná megfizetni a termékeket? Hány ember igényét lehetne ily módon kielégíteni egyáltalán?"

Pl. aki megfelelő támogatást kao a többlettermelő, önellátó, helyi piacra termelő gazdálkodáshoz. Valószínüleg megfizethető lenne (minőség vs. mennyiség: kevesebb hús fogyna, drágábban). Rengeteg ember igényét ki lehetne elégíteni, ráadásul munkahelyeket is könnyedén teremthetnénk.

"Vagy úgy gondolod francba a modern technológiákkal és akinek nem jut a szükséges erőforrás (nem tudja megfizetni) pusztuljon???!!! Ez bizony valóban egy humánus hozzáállás!"

Pont az a lényeg: hús nélkül is lehet teljesértékű táplálkozást folytatni, ha megteremtik hozzá a körülményeket, akár olcsóbban is.

"Az állatok jóléte viszont a szükségleteik kielégítettségén múlik. Az az állat, amelyik jól fejlődik, magas szinten termel jólérzi magát."

Az az állat, amelyik jól fejlődik, tápot kap ;). Egy broilercsirke ha meggebed sem tud nem hízni.

Előzmény: socr (456)