"Kérdés, csak az: Hogyan lehet az alapvető fehérje és egyéb (pl B12) szükségletet az állati termékek mellőzésével pótolni."
Ami viszont tény: jelenleg igényen felül fogyasztunk állati terméket. Egy kiegyensúlyozott étrendhez nincs szükség ennyi, és főleg nem ilyen húsra. A túlzott húsfogyasztás, és főleg a rossz minőségű, olcsó húsok elhízáshoz, keringési panaszokhoz vezetnek, aminek súlyos gazdasági következményei vannak. így jön össze az orvosélettan a gazdasággal.
"Gondolj bele, ha mindenki azokat a kiegészítőket keresné, ami a húst és az állati termékeket pótolná, mennyibe kerülnének azok? "
Kb. annyiba, mint a mostani étrend.
"Ki és mennyiért lenne hajlandó nem intenzíven tartott állatokat nevelgetni? Ki tudná megfizetni a termékeket? Hány ember igényét lehetne ily módon kielégíteni egyáltalán?"
Pl. aki megfelelő támogatást kao a többlettermelő, önellátó, helyi piacra termelő gazdálkodáshoz. Valószínüleg megfizethető lenne (minőség vs. mennyiség: kevesebb hús fogyna, drágábban). Rengeteg ember igényét ki lehetne elégíteni, ráadásul munkahelyeket is könnyedén teremthetnénk.
"Vagy úgy gondolod francba a modern technológiákkal és akinek nem jut a szükséges erőforrás (nem tudja megfizetni) pusztuljon???!!! Ez bizony valóban egy humánus hozzáállás!"
Pont az a lényeg: hús nélkül is lehet teljesértékű táplálkozást folytatni, ha megteremtik hozzá a körülményeket, akár olcsóbban is.
"Az állatok jóléte viszont a szükségleteik kielégítettségén múlik. Az az állat, amelyik jól fejlődik, magas szinten termel jólérzi magát."
Az az állat, amelyik jól fejlődik, tápot kap ;). Egy broilercsirke ha meggebed sem tud nem hízni.