Törölt nick Creative Commons License 2006.07.12 0 0 23901

Hát...ha én ilyen pirossalirkálós álneves volnék,már rég "átmentem volna partiznába",akadtak itt tisztességesen anyázások régebben is.

 

Azóta szépen kitöröltem a topicot napi rutinból meg kedvencekből,semmi értelme ezt a rengeteg agyavesztett baromságot olvasni ami itt dől:(((

 

Egyeseknek minden 3.mondata szakmailag cáfolható lenne,mások csak igyekeznek jópofán beleszólni,haramadik rész csak anyázik...kinek jó ez,nemtudom.

 

Az éter is pont ilyen mostanság,el is ment a kedvem,hogy csináljak bármit.

Gyári rádiók,végek,pmr-ek,antennák halomban pihennek,saját készülékek félkészen árválkodnak.

 

Sok "gyakorlati" haszna-értelme nincs erőlködni,amikor az internet kvázi ingyen van,a vezetékes telefon esete ingyenes,a mobil napközben ingyenes akiket sokat hívok,este meg "mindekivel".Ide jutott a hivatásos-hivatalos technika....aki akkor eszmélt és cseperedett mint én,az tudja honnan indultunk..ki kaphatott és mibe került egy szál iker vezetékes telefon...

Adóvevő sem kell már a haverral,itt a wlan a wifi,stb nemhogy élő szóban kellene dumálni,de gigás adatokat küldhetek pár mp alatt a puszta egyik pontjáról a másikra,full legálisan,párezer forintos bolti cuccokkal.

 

Nem is ez volna ennek az értelme,mert jólétben és lehetőségben már utólértük a boldogabb országokat(amire nemrég csak vágyakozhattunk),csak épp ami a fejekben van,az nem akar sehogysem hasonlóvá válni a kívánatoshoz.

 

Szakmai tudás,önkritika,erkölcs,becsület,összetartás...sokaknál hiányzik egy vagy több..vagy épp mind.

 

Pedig a tudás és az ismeretek az igazi lényeg,vagy épp a hobbi és hagyományőrzés.

Lehetnek egy chipes digitális rádiók,lehetnek hiper digitális üzemmódok,fejlődhet a technika bárhova,a rádióamatőrködés mint hobbi mindigis megtalálja a maga új és régi területeit,alkalmazkodik a kor követelményeihez,hiszen két pillérre épül:a közösségformáló erőre,közös tevékenységre,és a tiszta szakmai tudásra+hagyományőrzésre.Minden más csak sallang,csak segítője,vagy napi megjelenése,színpada ennek a tevékenységnek.

 

Ami most az éterben és itt a fórumon folyik,az szöges ellentéte mindennek,egyszerűen a negatív tökörképe az amatőr szellemiségnek,sőt szó szerint lábbal tiporja azt.

Mindegy,hogy ez PMR fórum,vagy micsoda.A PMRes is egyfajta "kis" amatőr..vagy CBs..tökmindegy.De az olyan PMResből aki képes abban részt venni és azonosulni azzal ami itt megy,ne is váljon soha semmiféle "amatőr".

 

Hovatovább oda jutottunk,nekem megkeseredik a számban a falat,ha csak eszembejut ez a téma.

Kiugróan gyalázatos bozonyítványt állítottunk ki magunkról ismét,ilyenkor nagyon szégyenlem magam,hogy magyarnak születtem:((

Elnézem a volt szovjet,román,lengyel,ukrán stb. amatőröket,(nyugati kollegákról nem beszélve) milyen ott a közállapot,a hangulat,a hatóságok hozzáálása,az egyes amatőr hozáállása,stb..és csak szégyenlem és szégyenlem magam,hogy honfitársaim ismét bizonyítják alkalmatlanok bármilyen,mindeki által elfogadott szabályok és erkölcsi normák mentén egy szép és hasznos tevékenységet annak szelleméhez méltóan űzni.

 

 

 

 

 

Előzmény: Keszthelyy (23869)