Mijo Creative Commons License 2006.07.10 0 0 90

 

Gyanítottam mindig is, hogy a szög előbb-utóbb kibúvik a zsákból.

Az, hogy a bennünket bunyevácokat olyannyira imádó horvátok nem támadtak meg bennünket az Alkotmánybíráság előtt, szerintem kommersz elbambulásnak köszönhető, no de most bepótolnak minden felületességet.

 

Kapóra jött számukra is egyik, munkánkat leginkább nehezítő körülmény, a közeledő helyhatósági és kisebbségi választások.

Sokak előtt ismert, hogy a választási törvény változásának köszönhetően a kisebbségi választások nem kis macerát igénylő folyamat lesz, állítólagos célja, az etnobiznisz visszaszorítása, ami jó nagy marhaság, mivel így most létre fognak jönni szicíliai mintára a családi alapokon nyugvó önkormányzatok (Don Gázsi és Családtagjai Kisebbségi Önkormányzat Képviselőtestülete).

 

Tehát a horvát önkormányzatok aktivistái most fáradságot nem sajnálva rendre felkeresik azokat a bunyevácokat térségünkben, akikért most begubózottságukból előcsalogatandó a harangot kongatjuk, akiket szeretnénk végre méltó és megérdemelt helyükön látni társadalmunk nemzetiségi palettáján.

 

Kilóra megvett rémhírterjesztő műhorvátok keresik fel született bunyevácainkat (otromba zaklatás), és mindenféle badarsággal riogatva arra ösztönzik őket, hogy tartózkodjanak kezdeményezésünk támogató aláírásától.

Szerencsétlen agymosott és megfélemlített nép számára éppen elég a mai idők mindennapi súlyos terhei ahhoz, hogy felüljenek egy gátlástalanul erőszakos asszimilációs praktikának.

Galádul főként az idősebb embereket igyekeznek befolyásuk alá vonni, visszaélve azok naivitásával, másfél évtizedes megtévesztetettségükkel. 

 

KEDVES BUNYEVÁCOK!

 

NE DŐLJETEK BE!

 

NE HIGGYETEK AZOKNAK, KIK VESZTETEKET AKARJÁK!

 

A MAGYAR ÁLLAM MEGADJA SZÁMOTOKRA A LEHETŐSÉGET SAJÁT NEMZETTUDATOTOK VALLÁSÁRA!

 

MI AZT AKARJUK ELÉRNI, HOGY EGY TISZTA ÉS GERINCES NÉP ISMÉT MÉLTÓSÁGGAL VISELHESSE SAJÁT NEVÉT, ÉS BÜSZKÉN MONDHASSA: ÉN BUNYEVÁC VAGYOK!

 

Mijo