Liliom001 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 16

Nem "fikáztam". A kérdés az volt, hogy mi tetszik, és mi nem Szentendrében.

Leírtam, hogy ezek a szobrok, pl. nem tetszenek. Sőt. Aztán rákérdeztek (nem csak tőlem), hogy miért nem jók. Erre válaszoltam a 11. hsz-ban.

De nem csak azt, hogy azért mert nem tetszik. Kár, hogy nem figyelsz, mielőtt valakit letámadsz. De ha már így van, itt van másodszor:

 

"De akármelyikről beszélünk is, úgy érzem, nem odavalók. Arra a kis (ezekhez a "művekhez" legalábbis) térre, viszonylag alacsony házak mellé, a virágok, fák közé  "bedobálták" őket. " (Idézet tőlem, 11. hsz.)

 

Ez a véleményem. És nem értem, hogy ha valamiről megkérdeznek, miért kellene azt mondanom, hogy minden szép és jó, minden tesztik, ha nem úgy van.

Láthatóan nem csak nekem nem tetszenek azok a szobrok. Előttem is megemlítette valaki.

golden.cave képet is szúrt be róla. Kiváncsi lennék kinek tetszenek?

 

És igen, gond bizony. Szentendrén szinte legelsőnek ezt a teret pillantja meg minden odautazó. Szebb is lehetne.

 

Abban azonban igazad van, hogy nem ez az egyetlen gond. Nekem sem tetszenek a falfirkák, a suhancok által betört buszmegálló ablakok. (Amit hiába újít fel, cserél ki a város.) Csakhogy ezeken inkább neveléssel lehetne segíteni tartósan.

A képbe nem illő szobrokon? Talán ha sok embernek nem tetszik, esetleg átrakják más helyre. Van még szabadtéri szoborpark valamivel távolabb is.

(bár nem tudom mi célból nyitották ezt a topikot)

 

Egyebekről pedig már beszéltünk a másik (régebbi) Szentendre topikban.

Előzmény: schpenoth (15)