breien Creative Commons License 2006.07.06 0 0 144

Nézd  Siphersh.

Asszem,  már tisztáztuk,  hogy  a XXI. században, a globalizáció  rákényszerített  mindannyiunkat  arra, akár  magánemberként  is,  hogy  a  mindennapi  életűnk  elviselhetővé  tétele  érdekében,  politizáljunk.

A politika  értékrendek bemutatása, a  lehetőségekhez  mérten  népszerűsítése.

Tehát,  amint  már  azt  írtam,  az  életemet  a  konzervatív  értékrend  szerint  élem.

Mi  ennek  a lényege?

A  saját  egyéniségemnek  legmefelelőbb formában alakítom  az  életemet,  ügyelve  arra,  hogy  tiszteletbe  tartsam  mások  értékrendjét,  jogát  arra, hogy az  általa fontosnak,  egyénisége  szempontjából  lényeges  dolgokat  ne  sértsek.  Ezt  viszont,  másoktól  is  elvárom.

Hogyan  néz  ez  ki  a gyakorlatban?

Lehetőségeimhez  mérten  / no meg  a hatályos  jogszabályokat  figyelembe  véve  /hozzájárulok  a közterhekhez  .  Ami  nagyon  bosszant,  hogy  az  arra  illetékesek, mind  a mai  napig nem képesek  elszámolni  a befizetett  adóforintokkal. Ettől  már  csak  az  bosszant  jobban,  hogy  ugyanúgy  kezelnek  mindenhol,  mint  azokat,  akik  a  minimumot,  vagy semmit  nem fizetnek.  Tizenhat  év  alatt,  ennyit  sem  lehetett  elérni? Ami ma  ebben  az  országban  van,  az   totális  káosz! Ezt  vezettem  le pl.  a múlt  héten  a  VMT-karzatban,   a  Hankook  és  a  Michelin ,  mint  multinacionális  cégek üzletfilozófiája,  a  hazai  értékrend -hiánya eredményeképpen. Akkor  azt  írtam,  msz.  alapvetően  két gazdaságfilozófia áll  most  egymással  szemben.  A  mi  szemszögűnkből  nézve,  az  eredmény  egyértelmű.  /  1 mrd Huf-ot  adott  a  Michelin  kamatmentesen  a magyar  vállakozóknak,  amikor  a  pm.  visszatartotta  az  ÁFA  visszaigényléseket,  a  Hankooknak  90  mrd Huf-ot  adnak  öt  év  alatt  az  adófizetők  pénzéből.  Ennek  a két  összegnek  a hatékonyságát  vesd  össze,  s  akkor  kitűnik  mi  a külömbség  a  két  gazd. filozófia  között.

Miért  fontos  a számomra a "drogfogyasztásokról".

Ha  figyelmesen  elolvasod  az  általam  leírtakat,  akkor  tapasztalni  fogod,  hogy az  én  "drogfogyasztásom"  másoknak  semmilyen kárt  nem  ,  nem veszélyeztetem  mások biztonságát /  soha  nem  űldöztem  senkit  eddig,  inkább  kitértem előllük  - sajnos  ez  fordítva  nem  mondható el,  s  ez  már  nem csupán  a politikai  kúltúra  hiányát  veti  fel   kishazánkban,  de  az  általános inteligencia  hiányát  is  demonstrálja.  Nézd meg, a közlekedés biztonságunk  hiányát, a "közlekedési   morál"  szintjét  itthon.

No  látod,  erről  szól  az  élet,  ezekre  kell  alternatívákat  nyújtani,  bemutatni  az   embereknek,  hogy  választani  tudjanak  közte,  mi  a megfelelőbb  a számukra?

breien

Előzmény: Siphersh (143)