Na ez az, ami Vajdaságra nem jellemző: Tízszer verték át, mert magyarnak hitték!
Így járnak a mi bősz horvátfanjaink ....
Én egyetlen alkalommal tapasztaltam egyértelmű lehúzást Zomborban, oda nem is járunk vissza. Nem nevesítem a helyet, de jellemző módon a város kellős közepén található.
Előtte is tudtam, de azóta még inkább meggyőződésem, kerülni kell, legalábbis étkezés szempontjából a csicsás helyeket, hiszen számtalan hangulatos kisvendéglő található úgy Zomborban, mint Zombor-Bezdán-Duna közötti útszakaszon, a Duna innenső partjáról nem is beszélve.
Elegáns és udvarias pincérek, sajátságos ízű sültek (ebben verhetetlenek), édesvízi halételek mellett a tenger egzotikumait találhatjuk meg kínálatukban, nem beszélve gyógyhatású kisüsti pálinkáikról (igya Zwack az ő "unikumait").
Ne feledjük, a Zombor környéki haltenyészetekben találhatók a legízesebb pontyok (megreszkírozom, Európában).
Aki a bajai halászléhez van szokva, az kicsit csalódhat, de ennek nem gyengébb minőség az oka, hanem a másmilyenség, ugyanis a jugók "riblji paprikas", azaz halpaprikás módon szeretik rottyantani, és bizony nem fukarkodnak csippentősdiben sem. Mi viszont főként lézabálók vagyunk, és abból a lesűrített léből vagy jut elég a tányérunkba, vagy sem.
Áhhhh ..., beszélek ..., útra magyar, és győződj meg tenmagad!
Mijo