Mijo Creative Commons License 2006.07.06 0 0 105

 

Na ez az, ami Vajdaságra nem jellemző: Tízszer verték át, mert magyarnak hitték!

Így járnak a mi bősz horvátfanjaink ....

 

Én egyetlen alkalommal tapasztaltam egyértelmű lehúzást Zomborban, oda nem is járunk vissza. Nem nevesítem a helyet, de jellemző módon a város kellős közepén található.

 

Előtte is tudtam, de azóta még inkább meggyőződésem, kerülni kell, legalábbis étkezés szempontjából a csicsás helyeket, hiszen számtalan hangulatos kisvendéglő található úgy Zomborban, mint Zombor-Bezdán-Duna közötti útszakaszon, a Duna innenső partjáról nem is beszélve.

Elegáns és udvarias pincérek, sajátságos ízű sültek (ebben verhetetlenek), édesvízi halételek mellett a tenger egzotikumait találhatjuk meg kínálatukban, nem beszélve gyógyhatású kisüsti pálinkáikról (igya Zwack az ő "unikumait").

 

Ne feledjük, a Zombor környéki haltenyészetekben találhatók a legízesebb pontyok (megreszkírozom, Európában).

 

Aki a bajai halászléhez van szokva, az kicsit csalódhat, de ennek nem gyengébb minőség az oka, hanem a másmilyenség, ugyanis a jugók "riblji paprikas", azaz halpaprikás módon szeretik rottyantani, és bizony nem fukarkodnak csippentősdiben sem. Mi viszont főként lézabálók vagyunk, és abból a lesűrített léből vagy jut elég a tányérunkba, vagy sem.

 

Áhhhh ..., beszélek ..., útra magyar, és győződj meg tenmagad!

 

Mijo