thehassan Creative Commons License 2006.07.03 0 0 11903
"Van kanálgépem, hova tegyem?"

Asztalfiók? Polc?

Komolyra fordítva. Mi is az a kanálgép? Azon kívül, hogy segít a búvároknak lent maradni a víz alatt. Bár arra az ólomkocka jobb.
Merthogy. Sörnyitóra a katonának nincs szüksége. Ebben lehet, hogy páran nem értenek velem egyet, de ettől függetlenül tény, hogy az alkohol és a puskapor összekeverve veszélyes elegyet alkot. Konzervnyitó? A nyitóval bontandó konzervet kiadó hadtáp jelentkezhet egy pofonra (a csákánynyelet én hozom). Ideje lenne, hogy a fejéhez kapjon az élelmezési szolgálat. Kenőkés? Ennyire elegáns ne legyen a katona. Vágni meg nem lehet a kanálgépkéssel. Illetve lehet - de amit el lehet vele vágni, azt a kanál nyelével is. A villa még csak-csak megindokolható, némi úri házból való jóneveltséggel, de bizonyított tény, hogy kanállal mindent meg lehet enni, amit villával.
Így sikerült a kanálgépet, aminek egyértelműen van némi romantikája, de gyakorlati haszna semmi, leszűkíteni egy darab kanálra. Haladjunk tovább.
Miért tartaná az ember a kanalát a nadrágján? Miért lenne egyáltalán bármilyen zseb az ember nadrágjának oldalán, ahová a legkönnyebben és leggyorsabban elér a keze? Mit tennél inkább ide, egy kanalat, vagy egy fegyvert? OK, kanállal lehet ölni a harcban, csak nem hatékony. A kanál helye a felszerelésben van. A nadrág oldalán a pisztoly helye van.
És a felszerelésen belül hol legyen a kanál? Benne a kajacsomagban. Minden egyes kajacsomagban. Lásd MRE, ami nem tökéletes, de vannak benne jó ötletek. Pl. a kanál. Utalnék itt a FM 31-70 számú szabályzatra, ami a HATVANAS ÉVEKBEN íródott, és benne foglaltatik, hogy a terepen a katona nem mosogat. Emiatt nem adunk neki mosogatnivaló evőeszközt, mert rajta marad az ételmaradék, megromlik, és hasmenéssel nehéz rohamozni.







Megjegyzés: a 2000M-en a jobb combzseben belül megtalálható a kanálgépzseb. Elfér benne négy toll, ami a magamfajta irodakukacnak igencsak hasznos. De emiatt ne tartsuk meg a combzsebet.
Előzmény: Tiger205 (11900)