Vanessa_ Creative Commons License 2006.07.03 0 0 202
Hagyomanyos Semlor

A tesztahoz:

5dkg elesztöt 1,5 dl langyos, cukros tejben elkeverunk. 3db tojassargajat, kikeverunk habosra 3-5ek cukorral, 2tk kardamommal. 12,5dkg margarint felolvasztunk 2dl tejben. Az összes tesztahozvalot összedolgozzuk. Csipet so is mehet bele, de itt a margarinok alapon sosak, igy a receptekben a sutiknel kulön a sot nem jelölik. Hagyd a tesztat meleg helyen duplajara kelni, majd 2X dagaszd vissza jo alaposan kidolgozva ezzel a tesztat. Ha ismet megkelt, tedd lisztezett deszkara, kicsit dolgozd at, majd csinalj belöle kb 24 "gombocot". Tedd kivajazott, sutöpapirral belelt sutölapra, hagyd kelni 10-15 percet langyos helyen, majd verj fel tojast, es nagyon alaposan kend meg vele a "zsemlecskeket" Az oldalat is!
Tedd jo meleg sutöbe, es susd 250fokon kb 5 percig, majd mersekeld a höt, es susd szep pirosra a semlorokat. Hagyd öket a sutölapon kihulni.
Amikor kihultek, mindegyiknek vagd le a tetejet egy jo eles kessel, majd a zsemlecskek belsejet vajd ki. Keverj ki 35dkg marcipant, vagy mandulamasszat 4-5ek tejjjel, hogy kremszeru allaga legyen.A sutemenyek belsejet tedd egy talba, locsold meg kb 1dl hideg tejjel, keverd ki, amennyire csak lehet, majd keverd hozza a marcipanmasszat. Jol dolgozd össze! Tedd a Semlorokat egy talcara, töltsd meg az ureguket a masszaval. Verj fel 4dl tejszint nagyon kemeny habba, /itt a habfixalo alapon benne van, ahogy a boltban megvesszuk, otthon asszem nem art az sem bele, de ezt döntsetek el ti/ keves por, es vaniliascukorral, majd nyomozsakkal tegyel minden szemlorra belöle csinos halmokat.
Olvassz fel keves vajat kezmelegre. Tegyel egy tanyerra nagyon finomszemcses kristalycukrot. Martsd meg a semlorok levagott tetejet az olvasztott vajban, majd a cukorban. Tedd fel a semlorokra a sapkat. /majd ket semlor elfogyasztasa utan, fogyokurazz ket napot:D/


Napoleon Semlorja

Semlorok az alaprecept szerint el, es elökeszitve. /megsutve, kivajva./

A töltelekhez:

20kg friss, vagy fagyasztott malna, 10dkg vaj, 2dl porcukor, 1tojassargaja, 4-6ek malnaszörp,1dl tejszin, 4dl tejszinböl, cukporral izesitett nagyon kemeny hab.

Elkeszites:

Keverd ki a cukorral a vajat nagyon habosra, add hozza a tojassargajat, es azzal is keverd habosra.Add hozza a malnaszörpöt, es turmixolj össze kb 10dkg malnat, majd azt is keverd hozza. Keverd össze a sutik kivajt belsejevel, majd hagyd kicsit allni, es ismet dolgozd jol össze. Töltsd meg a semlorokat a töltelekkel, majd nyomj rajuk vekony reteg tejszinhabot, Rakd ki a tejszinhab tetejet malnaval, es ezt ismeteld meg megegyszer.A tetejere hab keruljön! A Levagott semlortetöket vagd haromszögleture, martsd meg langyos vajban, majd kristalycukorban. Tedd a hab tetejere.


Semlor Baileys habbal.

Semlor, az alaprecept szerint elökeszitve.

Töltelek:
Keverj ki kb 15-20dkg mandulamasszat /marcipant/ semloronkent ket evökanal baileyssel.Aztasd meg kicsit a sutemenyek kivajt belsejet 0,5dl hideg tejjel, kicsit keverd ki, majd elegyitsd a likörös mandulamasszaval. Verj fel kemeny habba 4dl tejszint, es adj hozza 6ek Baileyst. Töltsd meg a Semlorokat a töltelekkel, tetejukre halmozz likörös habot, majd vagj csokoladeforgacsokat keserucsokibol, tedd a hab tetejere, es tedd a sutemenyre a vajban es cukorban megmartott sutemenysipkat:)

Előzmény: krisssz (201)