Vanessa_ Creative Commons License 2006.07.02 0 0 184

A masni:

 

Sodord ki a marcipånt. En ket folialap között szoktam, arrol könnyeden lehuzhato. Vågd olyan szelesre amilyenre szeretned a szalagot, es a masnit. Remek erre a celra a derelyemetszö, vagy a sima pizzaszeletelö. A Masnihoz /ehhez a nagysåghoz) vågj egy kb 15-18cm hosszusågu darabot, majd mindket veget, hajtsd a darab közepehez. közeppen råncold kicsit össze. Vågj meg egy darabka marcipånt, ugyanebböl a szelessegböl, ez lesz a közepe a masninak. az összeråncolt masnireszen vedd åt ezt a kicsi darabot, majd ismet vågj egy olyan hosszusågu csikot, amekkoråt felbehajtva megkapod a masni szårait. ezt szepen tedd a kesz szalagcsokior alå, mintha egyben lenne az egesz kötve.

 

 

A rozsa:

'

 

Csinålj egy közepet, amihez a szirmokat rögzited majd. csinålj aprocska golyokat, majd az ujjaid között lapitsd szet öket. Nagyjåbol köralakra. Ezeket mint a gyurmåt, rakosgasd a közephez. a szirmok szelet szepen kicsit hajtogasd ki:) A måsik modszer, hogy a ket folia között kisodort marcipånbol. egy pogåcsaszaggatoval pl, kerek lapokat szaggatsz, majd kb 7-8 db-ot kicsi fedessel egymåson sorbaraksz, es lazån feltekered öket. Majd kivhaladva a szirmokat szapen a szeleken kisse vekonyabbå nyomva kihajtogatod. A rozsa levelet en pogåcsaszaggatola vågom ki, majd erezem egy kes segitsegevel, es szepen kicsit meghajlitom. Ugye nem is olyan nehez?:)

Előzmény: krisssz (182)