"Gyakorta az az igazi szakember ismérve, hogy félszavakból, vagy helytelenül használt szakkifejezésekből is kihámozza a lényeget."
Tudod: ha használó mond félszavakat, hülyeségeket, tuttira ráhangolódom, és megértem mit akar... De ha egy szaktopikon nyilatkozik ki valaki szakmaiként, azt szakmai hozzászólásként értelmezem, és ha nem értem, nem értek vele egyet, akkor nem tudok ráhangolódni, mert nem butuska ügyfél.....
"Magam is informatikus mérnök vagyok immár 15 éve, de nem merném tévedhetetlennek vallani magam, holott iszonyú sokat képzem magam. Igyekszem igazi szakemberré válni, még ha ez egy sírig tartó tanulási folyamat lesz is."
A rádiótechnika folyóiratban mikor is jelent meg az első cikk az intel 8080 processzoráról? Na én kb azóta követem az eseményeket....
"A frissen képződött informatikus palántákra jellemző, hogy habzó szájjal esnek másnak, de úgy, hogy közben mit sem tudnak az informatika hőskoráról. (Ide vág a switch kontra hub eset is.)
Egyelőre egyikbe sem tudlak belehelyezni, a stílusból és a sokszor indokolatlan szakszavakból inkább egy érdeklődő (és fejlődő) hobbistának gondollak."
Na én magam mérnök ugyan nem vagyok, csak tán technikus, vagy mifene, de megéltem már sokmindent....
viszont van annyi előnyőm a szimpla informatikusokkal szemben hogy van rálátásom eredendő szakmám okán a távközlésre, kezdve a dugdosós telefonközpontoktól, a forgógépes, majdan a krosszbár gépes központokig, az átviteltecnikáról a légvezetékestól a kábelesen , mikrón át az üvegkábelig, telefonilag az analógtól az ISDN-ig, netileg meg az 1200 bps-es analóg kapcsolattól kezdve a hatmegás DSL-ig, hamarvást az IPTV-ig.... és mellesleg a konkurens UPC ügyfélnyűgjét is orvosoltam már....
DE nem én vagyok a szentírás, napról napra jómagam is tanulok...
Sokszor a zügyfelektől, lopva....
ezt kompenzálandó, sokszor bevetem a "parasztvakítást" is....
látványos dolgokat, amik egyúttal hasznosak, érdekesek lehetnek...
ragozhatnám, de ásítok, tehát kikapcs lesz lészen....