Megy Peti Creative Commons License 2006.06.29 0 0 46
A Csóri beszéd

(A miniszterelnök Csóron. 2006. március)

Milyen jó, Hölgyeim és Uraim, milyen jó itt Önök előtt állni és azt mondani, hogy örülök, hogy eljutott oda az ország, hogy abban már nem kell félni senkinek. Nagyon jó azt mondani, hogy akkor vált teljessé a demokrácia, amikor már nem egyetlen hatalmi erő gyakorol kizárólagos hatalmat, hanem örülhetünk annak, milyen sokféle törekvések színesítik a demokrácia palettáját.
Nagyon jó érzés ezt mondani Önöknek Kedves honfitársaim,

közben tudni, hogy már van akkora gazdasági erőm és politikai hatalmam, az azt támogató legális és illegitim hálózattal és tömegtájékoztatási eszközökkel, a megvesztegetett vagy más módon markomban tartott értelmiségiekkel, hogy azt tehessek, amit akarok. Nagyon jó érzés a demokrácia sokszínűségéről beszélni, tudván, hogy van erőm az ellenzék képviselőinek hiteltelenítésére, lejáratására és mindazok ellehetetlenítésére, akik a tényleges gazdasági és politikai módszereimet firtatni merészelik, akár csak az időszerű sikerpropagandámat a valósággal összevetve a leghalványabb kritikával merik illetni.
Nagyon jó önöknek virágzó gazdaságról, igazságosságról és esélyegyenlőségről, nyugalomról és békéről beszélni,

annak tudatában, hogy már sikerült minden hatalmi ágazatba, intézményrendszerbe oly módon beépülnöm, hogy azt magam javára használhassam. Ügyeimben vizsgálat nem igen indulhat, ha mégis azt eltussolják, elhallgatják, a vizsgálatot kezdeményezőit lejáratják, mélyen elítélik. Azt az ingatlant, vállalkozást, üzletágat, földet, bármit adhassak el és olyan feltételekkel, amit az érdekem megkíván. Annyi hitelt vetetethessek fel országgal, amennyire nekem, híveimnek és a propaganda apparátusomnak szükséges. A kifosztott és fosztandó sokaság csitítására, félrevezetésére, szükség esetén megvesztegetésére, esetleg megcsinált negatív példákon keresztül történő megfélemlítésére, van elegendő pénz és apparátus, tehát bízhatom békés nyugodt gyarapodásomban.

Kedves Csóriak, úgy is mondhatnám az ország csóró népe, köszönöm a türelmet.

Köszönjétek a türelmem!