kölni Creative Commons License 2006.06.29 0 0 1604

Ca. 30 km-re Lisszabontól délre van Setubal. Nem a város "kipucolt" része az érdekes, a romantikus szép régi utcákban találod meg a portugál romantikát.

Ha délelött járnál ott, he haggyd ki a vásárcsarnokot. Egyszerre meg fogod látni mi mindent lehet a tengerben fogni.Setubálból nyaranta sétahajó indul az öbölbe és a Sado folyó deltájába.

Setubálból komppal mehetsz át Troiába, ahol létnivalót nem nagyon tudok javasolni neked. Az újonnan épült autópálya elvisz téged vagy keleti irányban Evorába (ami csontakabinettjéröl híres) vagy délre Alcácer do Sal-ba. Alcácer ios egy nagyon romantikus városka. Említésre méltó még Santiago do Cacém. Grandola a portugál forradalom bölcsöje. Grandola határában egy szirten van egy kápona. Oda is érdemes felmenni, gyönyörü kilátás van az Alentejóra. Sines egy kikötöváros, ide futnak össze hajnalonként a halászhajók. Egyébként ipari központ.

Sinesböl a tengerpart mellett vezet az út Porto Covoba, ahol érdemes megállni egy kávéra, mielött az Alentejo egyik legromantikusabb városába, Vila Nova de Milfontesbe vezet az út. A Mira folyó, mely itt éri el az óceánt, sokáig Európa legtisztább folyólya volt. Alentejóban még említeni szeretném Odemirát, Odeceixe-t és Beját. Beja ezek közül a "legeurópaibb", hiszen az itt állomásozó német csapatok új arculatot adtak a kis városnak.

Viszonylag kevés túristával fogsz Alentejóban találkozni. Ennek megvan nemcsak az az elönye, hogy a pénzedért többet kapsz, mint más országrészekben, de egyes helyeken még találkozhatsz a romantikus "igazi" Portugáliával.  

Lehet, hogy kimaradt ez vagy az, talán lesz még valaki a topicban, aki más szemmel látta ezt a gyönyörü vidéket.  

Előzmény: mela111 (1601)