Bojóboj Creative Commons License 2006.06.29 0 0 119

Sziasztok!

 

SOS segítségre lenne szükségem!

 

adott egy kispolszki, amit múlt év júniusában eladtam sógoromnak, amit ő elsődlegesen alkatrészként tervezett hasznosítani. Az elidegenítés tényét sajnos akkor sem a hivatalnak, sem a KGFB biztosítómnak nem jeleztem, mivel hirtelen külföldre kellett utaznom. A KGFB-t viszont nem fizettem (egész őszintén elfeledkeztem róla) így jópár hónap múlva - mint most kiderült - nemfizetés miatt megszüntették a biztosításom. Sajnos én erről akkor nem értesültem - így tenni sem tudtam ellene- mivel a felszólításokat egy időközben megszűnt levelezési címre küldték ki....Szumma szummárum elfeledkezve a dologról, mit sem tuttam a történtekről. Most szerettem volna Bónuszigazolást kérni - egy új autó vétele kapcsán-, de mivel nemfizetéssel szűnt meg a biztosítás, B8 kategóriás besorolásomat elvileg elvesztettem, arról igazolást nem adnak ki.

 

Hacsak.... és itt jön a lényeg, be nem mutatom nekik az adásvételi papírt, igazolva hogy az autót akkor adtam el, amikor még annak KGFB díjai rendezve voltak.

 

Nos, a problémám, hogy bár az adásvételi megvan, de mivel "alkatrésznek" adtam el az autót, sógorom sem vesződött az átíratással.

 

Kérdésem, hogy

 

A./ ha most az adásvételit beviszem a biztosítóhoz, egyeztetésre fog-e kerülni annak át nem írattatásának ténye a BM központi nyilvántartással és ha igen, kötelezhető-e a sógorom arra, hogy az átírást elvégezze? Az autón azóta egyébként a forgalmi is lejárt, nem használják, tulajdonképpen szétszedve áll az udvarán...

 

B./ Számíthat-e sógorom vagy jómagam a bejelentési kötelezettségeink elmulasztásából adódóan bármiféle bírságra? Megéri-e ilymódon megmenteni a B8 kategóriámat, amivel a jelenlegi autóm KGFB díja a felére csökkenne A0-hoz képest?

 

Remélem tud valaki valami okosat mondani. Nyilván szeretném megmenteni a B8 kategóriámat, de nem tudom ez milyen herce-hurcával (esetleg költséggel) járhat az átírás akkori elmaradása miatt.

 

Jogi útmutatásaitokat előre is nagyon köszönöm!

BB.