Gladiolusz Creative Commons License 2006.06.28 0 0 161
Ezen én is gondolkodtam és lehet, hogy nagyon vad ötlet, de a következő jutott eszembe.
Alapvetően ez ugye egy vajkrém, amit margarinból és vajból egyaránt el lehet készíteni. A meringue por pedig talán két dolog miatt fontos tartozéka. Egyrészt a hozzáadott vízzel lehet a krém állagát szabályozni, másrészt az ételfestékek is vízben oldódóak, tehát emiatt is kell a víz hozzá. A vajkrémhez önmagában pedig nem lehet csak vizet adni, mert nem elegyednek rendesen.
Az a korábbiakból kiderült, hogy a meringue por tulajdonképpen szárított tojásfehérje és ebből jött az ötletem, mi lenne, ha egy egy egyszerűen elkészített vajkrémhez egy külön kikevert nagyon kemény és tetszőleges színre festett habcsókmasszát adnánk fokozatosan. Ezzel lehetne a krém keménységét beállítani és a színt is belevinni?
Előzmény: krisssz (158)