Axióma Creative Commons License 2006.06.27 0 0 7283
Kicsit furcsa elkepzelesed vagy egy vallalkozas mukodeserol... ami megy egymas kozt, az mas, mint ami a kereskedelemben. Tegyuk fel, talalnal valakit aki gyartana neked jo sok sorkollektort. Arusitani nem tudnad, mert a patentet eselyes hogy levedte a cansolair. Ha megsem, akkor onnantol kezdve hogy papiron kell csinalni, nem 100e plusz munkadij lenne, hanem a duplaja (hol csinalod, kie a szerszam ami mennyisegnel mar kopik is, ki fizeti a selejtet, ki fizeti a vallalkozas koltsegeit pl. konyvelo, ki szerzodik a boltokkal vagy tartja fent a sajatot... kesz behozasnal minusz munkakoltseg egy resze, plusz vam). Nem beszelve az afa-rol sem persze. A tarolo se hiszem hogy sokkal masabb.
Szerintem ha jo az otlet, vagy a beszerzesi forras, akkor erdeklodd meg egy mukodo napenergias cegtol, hogy ismeri-e a lehetoseget, es ha igen akkor miert nem arulja, vagy ha megis akkor miert annyiert amennyiert.
((Amugy nem ertem, egy egy hocserelos villanybojler miert szolar, miert nem vegyes hasznalatu, a hocserelon kergetheted a gazkazan koret is. En a ket hocserelos gaz+nap vettem solarkent, es 250l volt brutto 150e ennyit megert hogy nem en teszem tonkre es arra a ket energiara epit amit hasznalni szeretnek.))
Remelem nem erted felre, nem bantasnak irtam, csak egy kicsit probaltam erzekeltetni a kulonbseget.
Előzmény: Who111 (7280)