Törölt nick Creative Commons License 2006.06.26 0 0 3141
"Vajon eszébe jutna-e bárkinek Grün Pétert és Weiss Ilonát köztörvényesnek titulálni?"

nem arrol van szo, hogy ki-kit titulal koztorvenyesnek. Itt az zajlik, hogy 'Weiss Ilona nem is olt meg egy SS-t", "Az SS meg se halt, de kulonben sem voltak tuszorasok a holttesten" Erted a kulonbseget?

Egyreszt Toth Ilona nem egy SSt olt meg (a vad szerint), hanem egy artatlan ember, aki - bar sorallomanyu AVOs volt 51-53 kozott, most eppen semmi rosszat nem csinalt, nem volt AVOs, es a Melyepito vallaltnal dolgozott, mint segedmunkas. Tehat itt santit a hasonlatod.

Grun Peter egy SSt (egy terrorszervezethez tartozo onkentest - mert az SS az volt) kenyszeritett fegyverrel a kocsijaba.

Mansfeld pedig ket evvel a forradalom utan, 1958 februar 17-en nem egy AVOst hanem egy egyszeru utcai kozrendort rabolt el fegyverrel, aki az Osztrak kovetseget orizte. Nem ellenallokent rabolta el a megszallt hatalommal valo szembeszegules miatt, hanem azert, mert a kezifegyvere es az igazolvanya kellett rablasok vegrehajtasahoz. Egyszeru koztorvenyes bunozo volt, akivel a megerdemeltnel sokkal szigorubban bant el a birosag. De semmikeppen sem volt szabadsaghos.
Előzmény: HAL9000 (3137)