csalódott_ Creative Commons License 2006.06.26 0 0 24

Elég sok nagyon durva technológiai hibát lehet kint látni, olyan szekezetépítési hibákat amire persze a halandó lakásvásárló igazán nem (nem is kellene) figyel. Ez inkább a ház élettartamát befolyásolja.

 

Mindenre megvan az előírt technológiai sorrend, amit nem is olyan nehéz betartani. Csak egy igényes építésvezető kell hozzá, ha a munkások nincsenek is a helyzet magaslatán: Zuhogó esőben hogyan betonozunk, a sárral 1:1 arányban keveredett betont a földről nem töltjük vissza,  melyik szintet melyik után falazzuk ki, milyen és hányféle különbözőt téglát használunk. Hasonlítsd össze a R.loft falazási munkáit (még látható) a Vizáéval. A különbség óriási. És ez nem lehet m2-ár függő. Az igazi - jól látható - finomságok, persze majd csak a belső kiépítésnél jönnek elő.

 

Sélli: én a 2. ütemre gonodoltam. Itt is sumákul változtatták az átadás időpontját. Most, első körben 3 hónappal. Az első lépcsőházakban (2.ütem) már jónéhány lakást eladtak. Szerintem számoltak egyett és az jött ki, hogy ha a kötbért (1.+2. ütem) mindenkinek kifizetik, inkább jobb, ha fel sem építik a házat.

 

A következő történhet:

- nem fognak Nektek kötbért fizetni, esetleg csak hosszú veszekedések árán.

 (igényesebb beruházóknál az utolsó vételárrészlet az átadáskor, esetleg használatbavételkor fizetendő. Ebből az esetleges csúszás kötbérösszege könnyen levonódik. A Reaxnál még azt sem lehet tudni mikor lesz kész a lakás, de a vételár 100%-át ki kell fizetni), vagy

- a "jobbik" esetben a veszteséget megspórolják a műszaki tartalom csökkentésével. Ezt az átadott kemény 2,5 oldalas műszaki tartalommal és a "korrekt" szerződéssel (tisztelet az ügyvédnek, aki ehhez a nevét adja) nem lesz nehéz.

 

Devil, Szerencsés:

Az AL beruházás a dagállyal szemben lévő területen lesz. AZ értékesítés szeptemberben kezdődik, most még csak regisztrálni lehet.

 

Előzmény: sélli (21)