Antonio Gambadoro Creative Commons License 2006.06.26 0 0 2087

Tessék mindent megkóstolni, s utána kritizálni! :-)

Okay, megigerem :-)))))

értem, hogy friss szicíliai ricottából az igazi a Cannoli, de bízom benne.....

, hogy mégiscsak van egy hely Pesten, ahol igazi ez a desszert. :-) ....

Ott is probaltam, nagyon finom (ott tenyleg sok minden isteni!), de teljesen mas az ize, mint az igazi sziciliai cannoli.

Hiddel, vannak olyan etelek, amelyeket az eredeti (es nem potolhato!) alapanyag hianya miatt LEHETETLEN ugy elkesziteni, hogy az ize olyan legyen.

Nagyon finom viszont akkor is lehet! Hiszen finom (nem sziciliai) Ricotta-bol all, cukor, stb... meg ha a tesztaja (scorza) is finom, meg edes, meg jol van megsutve, stb stb., akkor egy egesz kellemes desszert lehet!

Nezitek..., probalom maskep kifejezni magam:

Olaszorszagban, Szicilian kivul, a profi cukraszmesterek nagyon ritkan mernek (es ilyenkor altalaban sziciliaiak szoktak) Cannoli-t (vagy Cassata-t) csinalni.

Pedig lenne ra (kereskedelmi) igeny, sok vevo lenne ra, mivel nagyon hires (egesz Olaszorszagban) regionalis szpecialitasrol van szo. Azert profi cukraszmesterek sem mernek, mert tudjak, hogy Romaban sem konnyu friss sziciliai Ricottat rendszeresen kapni...

Ez nem csak a sziciliai szpecialitasokra vonatkozik, hanem rengeteg (akar nem olasz) regionalis etelekre.

Nem tudom ki ert egyet velem, vagy ki tud olyan peldat mondani, hogy melyik etelt nem elkeszitheto az a bizonyos alapanyag nelkul, kerlek titeket erositsetek meg az allaspontomat egy olyan peldaval ami akar a magyar konhyra vonatkozik...

Előzmény: varadit (2084)