Vanessa_ Creative Commons License 2006.06.23 0 0 99

Tejszines-joghurtos sårgadinnyetorta

 

 

Hozzåvalok:

Egy kerek piskota tortalap, kb 40-50dkg sårgadinnye, 7dl habtejszin, 2ek zselatin, kb 2dl vizben feloldva, izles szerint cukor, keves szegfuszeg, fahej, egy egesz lime, kb 3dl joghurt./natur/  disziteshez citromfu level

 

 

a krem elkeszitese:

A megtisztitott dinnyehusbol kivåjunk nehåny gömböt, amivel majd a torta tetejet diszitjuk. A többi dinnyet egy edenybe tesszuk, adunk hozzå izles szerint cukrot, nehany szegfuszeget, keves egesz fahejdarabot, es annyi vizzel öntjuk fel, ami eppen csak ellepi. Feltesszuk föni, es a forråstol szåmitva kb 8 percet fözzuk lassu tuzön. Ha megfött, kiszedjuk a fahejat es a szegfuszeget, es hagyjuk kihulni. Ha hiseg, mixerrel teljesen pepesre turmixoljuk. Közben 4dl tejszint kemeny habbå verunk, felidöben hozzåadunk kb 1dl feloldott de mår nem meleg zselatint, majd ha jo kemeny a hab, a joghurtban elkeverjuk a maradek feloldott zselatint, elkeverjuk vele a turmixolt dinnyet, majd lazån a tejszinhez keverjuk. En ilyenkor hagyom ugy 10 percet "huzni" a kremet a zselatinnal, majd a 3 reszre vagott tortalapokat megtoltom a kremmel. A torta tetejere is ez a krem kerul, vagy zöld szinu kis lime levevel megbolonditott gyumölcskocsonya. felverem a maradek tejszint is habbå, es azzal bevomom az oldalåt, tetejere diszitest nyomok habzsåk, es csillagcsö segitsegevel. A tortåt tetszes szerint diszitem dinnyevel, limevel, vagy ami eppen eszembe jut. Fontos, hogy ha nem azonnal tålaljuk, akkor a dinnyegömböcskeket mårtsuk folyekony zselatinba, igy nem töpped meg. Egyebkent ez minden gyumölcsdekoråcionål hasznos, mert sem megfonnyadni, sem bebarnulni nem engedi a gyumölcsöket. A fent leirt krem akårmilyen intenzivebb izu gyumölccsel is keszulhet. En szoktam eperrel, målnåval, söt öszibarackkal is.

Előzmény: ZsuR (97)