KPF Creative Commons License 2006.06.21 0 0 1059
te jó ég, ez a pepperspray ez valami iszonyat :)
ma volt alkalmam látni a hatását, haveromnál teszteltük, pénzfeldobással döntöttünk, ki kezdi, ő lett a szerencsés nyertes. a hatás nagyon kemény volt, utána mondta, hogy nem hajlandó vele lefújni engem, iszonyatosan szenvedett.
40 percet töltött a fürdőszobában, ordítozott, taknyanyála szabályosan összefolyt, szemét elején nem, majd később alig tudta kinyitni, mindezt úgy, hogy közben folyamatosan mosta a fejét hideg vízzel! ha abbahagyta, még durvább lett. csípte az arcbőrét, a szemeit, az orrát, a száját. a poén az, hogy direkt nem vett levegőt a fújásnál, szóval ez a "mi van ha visszatartja a levegőt" szöveg cáfolhatónak tűnik.
egy óra elteltével már okés volt, bár még mindig érezte a bőrén, szemei pedig nagyon durván néztek ki, két bedagadt, vérvörös labda kb.
ezek után biztos vagyok benne, hogy adott esetben bőven el tud az ember menekülni a támadó elől, ha használnia kell a sprayt, ráadásul ott akkor nem is lesz folyóvíz, hogy enyhítse a hatást.

más: az lehet, hogy szökik a cucc a pepper ko-mból? sokkal kevésbé kotyog, mint régebben (úgy hallom), vagy mint a tesztben résztvett, eleve kisebb töltőtömegű spray.

OFF

sokkolót is teszteltük, önvédelemre én alkalmatlannak tartom. egyrészt testkontaktus kell, másrészt pedig megfelelő szögben kell a diódákat vagy miket hozzá érinteni a támadóhoz, stresszhelyzetben nehézkes lehet. ugyanakkor ha sikerül, elég szar érzés, bár nagyon hamar harcképes lehet a támadó, gyakorlatilag csak addig van hatás, amíg nyomja az ember a pöcköt, utána kutya bajom se volt.