pilori Creative Commons License 2006.06.19 0 0 36628

Kedves Dózsa úr, természetesen tisztában vagyok vele, hogy Ön eredetileg erdész, és nem nyelvész, de ha már a kultúrára hivatkozik, elárulom, hogy a "kulturált" szót rövid u-val szokták írni műveltebb körökben. De az ég adja, hogy ez legyen a legnagyobb gond Ön, illetve a Közlekedési Társaság körül.

Ami pedig a kitérőt illeti: nem kell szakértőnek vagy vasútmérnöknek lenni, sőt, még erdésznek sem ahhoz, hogy valaki, megszemlélve a Vám téri építkezést, megállapítsa azt az igénytelenséget és hanyagságot, ami ott folyik. Utoljára Romániában láttam hasonló, "tódozós-fódozós" megoldásokat, de ott is csak tűzoltás gyanánt, nem végleges megoldásként, és főleg nem "fejlesztés" címen.

A munkatársai - jobban mondva, inkább a beosztottjai - pedig valóban "bazmegeztek" sűrűn, de ez annyira nem gond, hiszen nem az Akadémia kihelyezett ülésén jártam ma délelőtt... A városközpont felőli váltónál méregették a sínszálak távolságát és magasságát, akkor hangzott el többször a "de elb..." kezdetű mondat.

Csak így tovább.

Ja, és én is szeretnék a kertembe egy ex-NDK-s villamoskocsit, mégpedig közpénzen. Jól mutatnának az ablakában a muskátlik. Hol jelenthetem be igényemet? Kiszállítást is vállalnak?

Üdvözlettel:

Kékesi Márk Zoltán

szociológus, PhD-hallgató

Előzmény: Dozsag (36607)