34 C°volt a teraszunkon, igaz reggel bő egy óra latt több mint negyven mili esővíz volt a terszunkon hagyott üres pohárban. Mint egy tróposi monszuneső....
Hogy csinálod a halászlevet? Leírom a legjobb receptet, nem tudom Te szoktad e turmixolni, mert én nem vagyok a híve, mert felénk Baján a nem nagyon szokás.
Anyaghányad:
2-2,5 kg, ponty, ha lehet egy halból mert a nagyok nagyon finomak. Múlt héten egy öt kilós derekaiból csináltam, az fantasztikusan sikerült..
1 kg kárász, de csak az íze miatt van benne, főzés után kidobom. Jól beírdalva rakom a lébe, és egybehagyom hogy könnyen kivehessem.
60 dkg törpeharcsa, amit előzőleg egy percig forróvízben a nyálkájtától levakarok.
30-50 dkg csuka
Egy órával főzés előtt besózom a halat, hagymát vizet a adok hozzá. A víz ha bográcsban főzőm max hat liter 4,6 kg-nál.
Forráskor beleteszem a pirospaprikát, ami hat hét evőkanál gyönyörű hazai házi paprika. Mostanság szoktam beletenni egy gerezd foghagymát is, amit régen nem szerettem. ( Öregszem???)
Fl órát fórralom úgy, hogy mindenhol egységesen lobogjon a víz, de ne úgy hogy nagyon, mert akkor szét fő idő előtt a hal.
Tálalás gyufametéltel, amit addig anya főz ki és finom méreg erős cseresznyepaprikával.