Hat az a helyzet, hogy eleg sok olyan anyagot tesznek ezekbe a dekoralo anyagokba, amiket nem szeretnek megenni.
Tanulni rajta igen - aztan kitalalni, hogy hogyan lehet eheto fajtabol is csinalni szepet.
Az elso torta az "organic" volt tetotol talpig :)) - nem is lehetett olyan szep viragot csinalni belole.
A cukraszdak altalaban "vegetable shortening"-et hasznalnak suteshez, ami nagyon hasonlo allagaban, szineben a zsirhoz, de egeszsegesebb. A vajjal keszult sutemenyek inkabb omlosak, a vegetable shortening-gel keszultek ropogosabbak. Ha tesznek hozza vaj aromat, nem nagyon lehet eszrevenni melyik melyik.
Talan Oetker csinal valami meringue szerut.
Ezzel keszitettem a kremet.
![](https://img.index.hu/imgfrm/8/1/1/7/THM_0001658117.jpg)
A recept:
1 csesze Crisco
2 evokanal viz
4 csesze porcukor
1 evokanal meringue powder
Ezt nagyon habosra kell keverni.
Ez annyira kemeny lesz, hogy lehet vele rozsat es mas viragot csinalni.
Ha 3 evokanal vizet teszek bele, lehet vele a szelet disziteni, es olyan viragot, levelet, ami fekszik, nem kell tartania a sulyat.
Ha iroshoz keszitem, akkor 4 evokanal viz.