ZsuR Creative Commons License 2006.06.16 0 0 43
Hat az a helyzet, hogy eleg sok olyan anyagot tesznek ezekbe a dekoralo anyagokba, amiket nem szeretnek megenni.

Tanulni rajta igen - aztan kitalalni, hogy hogyan lehet eheto fajtabol is csinalni szepet.

Az elso torta az "organic" volt tetotol talpig :)) - nem is lehetett olyan szep viragot csinalni belole.

A cukraszdak altalaban "vegetable shortening"-et hasznalnak suteshez, ami nagyon hasonlo allagaban, szineben a zsirhoz, de egeszsegesebb. A vajjal keszult sutemenyek inkabb omlosak, a vegetable shortening-gel keszultek ropogosabbak. Ha tesznek hozza vaj aromat, nem nagyon lehet eszrevenni melyik melyik.

Talan Oetker csinal valami meringue szerut.

Ezzel keszitettem a kremet.

A recept:
1 csesze Crisco
2 evokanal viz
4 csesze porcukor
1 evokanal meringue powder

Ezt nagyon habosra kell keverni.
Ez annyira kemeny lesz, hogy lehet vele rozsat es mas viragot csinalni.
Ha 3 evokanal vizet teszek bele, lehet vele a szelet disziteni, es olyan viragot, levelet, ami fekszik, nem kell tartania a sulyat.

Ha iroshoz keszitem, akkor 4 evokanal viz.
Előzmény: kyra42 (42)