Hullut Creative Commons License 2006.06.16 0 0 1398

Anno volt 1 TAXIS BLOKÁD Bp-n ill. az országban. Ott szintén a rendkívül magas üzemeltetés miatt szakadt el a türelem lánca. Én azt gondolom, hogy mi, magyarok, eléggé bonyolult módon intézzük a dolgainkat. Nem szeretnék ismét olyan hangulatban éldegélni, még 1 napot sem.
Nem tartom a korm. részéről fair dolognak az intézkedési csomagot. Még teljesen nem olvastam el, és egyenlőre nem is akarom annyira dühít, de kiváncsi lennék rá, hogy miféle tehermegosztás az, ahol az év első napján bejegyzett tulaj fizeti az adót, függetlenül attól, hogy esetleg kettő hét múlva eladja a járművét. Külön írjam majd az adás-vételibe? Miért nem tud a magyar rendelet alkotó megfelelő diferenciákat alkalmazni az adónál és a biztosításoknál is. Én úgy érzem, hogy már ez is 1 belekényszerítés valamibe, amely nem feltétlenül az én érdekeimet szolgálja, hanem valaminek v. valakinek a tőkéjét.

Ha az emberek tudnák, hogy mekkora pazarlás folyik bizonyos helyeken, kormányzati szinteken, akkor azt gondolom, nagy bameg lenne. Talán még a korm.fő sem látja át tisztán a dolgokat. És bizony, mára már a kéz kezet mos elv ott van a felső körökben. Párthoz tartozástól függetlenül. Ez még nem is lenne baj, hiszen vannak dolgok, amelyeknek nem feltétlenül kel kikerülni a köztudatba és rontani 1-1 hülyeség miatt 1-1 intézmény vagy a magyarok hírnevét. DE!
Illene mára a 'normálisabb költségvetésű' nemzetektől tanulni valamit. Nem vagyunk 1 gazdag nemzet. Sajnos. Akkor miért mutatjuk a világnak, hogy nekünk van miből? Nem szégyen az, ha ideig óráig meghúzzuk magunkat és spórolósan adjuk elő a politikai megjelenéseket és munkáinkat. Nem ezt kellene szégyelni. Mindenki tudja a nemzetközi politikában is, hogy Magyarország hogyan áll. Megfelelő MEGSZORÍTÁSOK alkalmazása nem jelentene gondot, nem röhögnének rajtunk. Talán még elismerést is kapnánk. De azokat legfelül kellene elkezdeni és nem megint az igavonókat (bocsi, nem akarok ezzel senkit sérteni) ostorozni.

Szóval ez a véleményem röviden, de nem akarok több zavart okozni ezen a helyen. Habár bármikor (ha le tudok ülni a gép elé) folytatni tudnám még.

Inkább gyerünk kihasználni a szép időt!
Előzmény: Hori R1100S (1393)