Az Agg Creative Commons License 2006.06.15 0 0 106

Nagyon szépen köszönöm az ötletet és a gyors választ.

 

Észrevételek: amennyire megértettem a kvalix oldalán felsorolt vezérlők tulajdonságait, úgy az(ok), amelyek némi komfortérzetet is adhatnának, bőszen 150K nettó felett mozognak... Ergo : lehet, hogy olcsóbb lenne, ha valami erre termett fasza legény kézbe venné az ügyet...

 

Élet és munkavédelem: az üzem teljesen hivatalosan működik most is, megfelelő engedélyekkel és rendszeresen ismétlődő ellenőrzésekkel (sajnos), s minden rendben van.

 

A vezérlés a gyártási egyenletességért lenne felelős (a korábban leírt vezérési probléma per pill. empirikus úton szerzett tudás alapján teljesen manuális, s így sem rossz az eredmény, csupán tökéletesíteni szeretném, azon érték fölé érni az össz gyártott darabszám/selejt arányában, amit már nem lehet a pillanatnyilag is gyakorolt manu-s irányítással.

 

"vakon lefut vezérlés": ez így teljesen jó. hiába gondolkodom, nem jut eszembe semmi olyan, ami ezt kétségessé tenné. A kezelő akkor adja az indítójelet, amikor minden a helyén van. nincsenek nagy kezelt tömegek (20-40dkg/munkadarab) , nagy sebességek (illetve a sebesség gyakorlatilag szinte elhanyagolható, inkább elfordulás van, az is változó, 5-20 / perc), veszélyes anyagok, nagy feszültségek (2db 12v-os autó ablaktörlő motor, illetve egy 100W-os fogyasztó 220V-ról), tehát semmi olyan nincs, ami "normál" körülmények közöt, bárki lakásán, környezetében ne lenne. Na jó, elismerem, hogy kevesek tartanak házukban/lakásukban gk. ablaktörlő motort, de ezek relaítve kis veszélyforrást hordoznak magukban...

 

Kétkezes indítás önmagában nem tétel (sorba kötött két kapcsoló), de itt felesleges.

 

No meg még a végére az is a problémám, hogy a kvalix kínálata nekem egyrészt és részben értelmezhetetlen a felsorolt paraméterek miatt (hiába, hozzáértőknek írták, nem magamfajtának...), különös tekintettel az input-output formátumok tekintetében.

Előzmény: Tzl (97)