topikolló Creative Commons License 2006.06.14 0 0 5
Hát, ha ez ad Neked kielégítő magyarázatot, én ezt találtam róla:

Nem-bakteriális prostatitis

Ez az elnevezés megtévesztô, ugyanis ezt a kórképet az esetek egy részében a baktériumok közé sorolt, de sejtfal nélküli mikroorganizmusok, a Chlamydiák, Mycoplasmák okozzák. De az is igaz, hogy nem csekély azon esetek száma sem, ahol az egyre bôvülô diagnosztikus arzenál ellenére a kórokozó felderítetlen marad.

A klinikai kép megegyezik a krónikus prostatitisnél leírtakkal, vizelet vizsgálatnál ugyancsak az ott leírtakkal megegyezô leukocyta képet kapjuk. A döntô különbség a bakteriális és a nem-bakteriális prostatitis között az, hogy az elôbbi esetben konvencionális mikrobiológiai technikákkal sikerül a kórokozót kimutatni, míg az utóbbiban a tenyésztési eredmények negatívak. Nem-bakteriális prostatitis gyanúja esetén chlamydia és mycoplasma kimutatására alkalmas technikák hozhatnak eredményt.

Újabban egyre gyakrabban alkalmazzák a PCR (polimeráz lánc reakció) technikát biopsziás anyagból éppúgy, mint a prostata masszátumból nyert mintán. Ebben a kórképben gyakorinak tartott kórokozó a C. trachomatis, az Ureaplasma urealyticum szerepe még nem világos.

Forrás: http://sunrise.sote.hu/htsz/ludwig.htm
Előzmény: Nostramanus_ (-)