borsosalma Creative Commons License 2006.06.13 0 0 195
Leállás a Fideszben: Orbán vébét néz
  • Spirk József
  • 2006. június 13., kedd 12:13

    Az Index információi szerint a Fideszben minimálisra apadt a pártmunka, mióta elkezdődött a németországi futball világbajnokság. A focifüggő pártelnök ugyanis főként meccsnézéssel tölti idejét.

    Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
    Nyomtatható változat

    hirdetés

    banner( 6564, 136, 330, 247, 0, 0 )

    cont = document.getElementById( "uniq3062323" ).parentNode.parentNode; if ( cont.id == "microsite" ) { cont.style.width = "330px"; cont.style.marginLeft = "55px"; }

    A közismerten futballrajongó Orbán Viktor "leállását" a pártban egyértelműen annak tulajdonítják, hogy amióta elkezdődött a labdarúgó-világbajnokság, Orbán meccseket néz.

    Jegye van

    Forrásaink szerint az ellenzéki pártban az adminisztratív munkáknál és a politikai fellépéseknél is érezhető a Fidesz-elnök hiánya, miután a választási vereség után több ismert fideszes vezető háttérbe húzódása és a pártkommunikáció újraszervezése miatt minden addiginál erősebb hatalmi centrum alakult ki Orbán Viktor körül. Tény, hogy a politikus a következő hetekre a Gyurcsány-kormány kiigazító csomagjának bejelentése ellenére sem vállal sajtószereplést, sőt éves pihenőidejét is erre az időszakra tervezi. Úgy tudjuk, hogy július elején a pártelnök Berlinbe utazik, mert szokásához híven személyesen is ott akar lenni a világbajnokság döntő mérkőzésén.

    Sport vs. politika

    Orbán többször meglepte közvetlen munkatársait is azzal, hogy pártja számára fontos pillanatokban sem volt hajlandó félretenni a sport-, különösen a futballközvetítések iránti vonzalmát. Ismert, hogy az 1994-es váratlanul gyenge választási Fidesz-szereplés eredményeinek közzététele idején a pártelnöki interjúk helyett a VIP-szobába zárkózva jéghokimeccset nézett. Úgy tudjuk, a 2006-os országgyűlési választások első fordulójának éjszakáján is hasonló volt a helyzet: a MEO számára fenntartott helyiségében felállított három plazmatévéből kettőn sportösszefoglalók mentek. Volt azonban olyan eset is, amikor a választási kampány vidéki eseményei miatt a pártelnök egy-egy fideszes családhoz betérve tekintette meg az aznap esti kupameccset.

    Kapcsolódó anyagok