showtimes Creative Commons License 2006.06.13 0 0 4767
azért csak ragaszkodjunk a tényekhez, Az angol gördülőcsapágy gyártást nem ismerem, nem is érdekel állításod hitelességének ellenőrzése, mivel az már a németek kihagyásán elvérzett. Pont azé a németeké, akik csapágy nagyhatalom voltak (Legalább annyit hozzátettek az iparág születéséhez, mint az SKF)

"1883-ban a világon elsőként készítette Friedrich Fischer ( a köznyelv „Kugelfischer”, „Golyósfischer-nek” hívta, és ez a név rajt is maradt a cégen több, mint 100 éven keresztül) az első gyárilag előállított golyókat a saját készítésű köszörűgépén. Ezekből fejlődött ki a ma is használatos golyóscsapágy, sokféle típusával, méretválasztékával és kivitelezéssel. A kis schweinfurti műhely átalakult világszerte szétágazó konszernné, mely a csapágygyártásra és az ipartechnológiára épült. A családi vállalkozásként működő vállalat 1905-ben vette fel az FAG (Fischer Aktiengesellschaft – Fischer részvénytársaság) nevet." ( http://www.fag.hu/az.htm ) .

Azért WWII-es topicban elfeledkezni Schweinfurtról elég szerencsétlen dolog, lévén '44-ben az angolszászok által bombázandó célpontok toplistájának tetején állt az olajfinomítókkal együtt.

Sőt, magyar termelés is volt, mivel az SKF már 75 éve működik saját céggel kis hazánkban. Először importáltak, majd megkezdték a gyártást a védővámok miatt.

"A harmincas években - a magas vám miatt - először öntvények készültek Magyarországon, majd az egyedi megrendelések - svéd technológia segítségével történő - megvalósítása igényelte hazai termelőkapacitások létrehozását." ( forrás SKF honlap , www. skf.com )

Amennyiben állításod igaz az angolokra, akkor csórikat jól leköröztük:))


Előzmény: Zicherman Istvan (4765)