Törölt nick Creative Commons License 2006.06.10 0 0 3369

Ja!

 

Egyrészt a körzetszám nélküliséget kipróbáltam (Ascom Eurit 30) és BE+KS+ES formátumban (pl. 06 1 4330000) az AXE legalábbis lenyeli a hívószámot.

Az érdekes (és nemfeltétlenül logikus ;-D), hogy viszont az ES helyére amúgy jó 7 jegyű helyi (budapesti) szám utáni bármely többlet digit esetében az egészet már kihányja...

 

No de itt az volt a gond, hogy az ISDN DECT profilváltással képes (ha azonos a metodika, mit pl. az Eurit25-ösnél) CSAK megkülönböztetni a különböző MSN-ekre fogadott és nem fogadott hívásokat (sőt ha jól rémlik, még az SMS-eket is).

 

Eurit25-nél ha profilt váltasz, akkor egyben kimenő MSN-t is (mint amikor Netmod esetében a külön definiálható - a 3 megadott MSN-nel NT szinten nem, csak központ szinten maszkolt - kimenő MSN-t átírjuk).

 

Ez akkor roppant zavaró (az én felfogásom, elvárásaim szerint), amikor titkos MSN-ed is van és nem figyelsz oda, hogy véletlenül másik profilon hagytad (enmvált vissza automatikusan mondjuk bontással!).

 

Az Eurit 30 esetében MSN-enként külön-külön "funkció-parancs" rendelhető nyomógombhoz, és azzal egy hívás erejéig MSN-t tudsz váltani.

 

Könnyen elképzelhető, hogy Siemens-ék a leg-felhasználó-biztosabb megoldáést választották, azaz az MSN-t CSAK átírni lehet, amikor is a sorrend számít (ez volt a  Te gondolatmenetedben!). Ez roppant körülményes, de üzembiztos. Igaz nem túl elegantos, ha közben profilváltásra is van mód...

 

 

Vendégsín: utánakavarok a 7végén még és ha megtaláltam elküldöm!

 

 

Üdv mind a kettőtöknek!

Robi

 

 

 

 

 

Előzmény: rainman (3368)