dr_kotasz0831 Creative Commons License 2006.06.07 0 0 11433

Szia Agent87!

 

Sztem lassan megérkezünk az offtopic kategóriába, de azért egy rövig eszmefuttatás hátha belefér. :) Előre is elnézést.

 

OFF

 

Szerintem, az hogy a Kisantant államok teljesen ellenérdekeltek, a Magyar féllel szemben, az teljesen nyilvánvaló. Az, hogy a konfliktus milyen mértéket ölt, az lehet csak kérdés.

Mondok egy példát:

Szlovákiában Meciar idején hamisították a forintot, hogy az új magyar valutával szemben növeljék a bizonytalanságot. Ez nem titok, mindenki tudja. De ez csak egy ilyen lépés, viszont jól mutatja, hogy mennyire aktívak ezek az államok Mo. -ggal szemben.

 

(Ne felejtsük el, hogy a titkosszolgálatok békeidőben az első frontvonalat képezik!!!! Az hogy honnantól számít valami háborúnak, az pedig jogi és értelmezési kérdés)

 

Az, hogy ez megtörténhetett (és tegyük, hozzá, hogy mindemellett sok más felderített, de nyilvánosságra nem került, valamint felderítetlen esemény is lezajlott. Ezt vehetjuk gyak. 100%-nak) mutatja, hogy a gyűlölet, és a félelem egymással szemben adott és fennáll. A kérdés, hogy mikor és miért robban ki egy olyan vita, ami elmérgesedik. Szomszédos államok közti kezelhetetlen konfliktusokkal pedig tele van a szakirodalom.

 

Az európai államok száma pedig 1917 ota folyamatosan nő. Olyan mintha a városállamok felé haladnánk. :)

 

"Háborúk Európában már sztem a jövőben nem nagyon lesznek" Kennedy is ezt monta. Azt mondta, hogy már csak lokális kis problémák leszenk, ezért hozták létre pl. a SEAL-t, hogy az ilyen alakulatok majd megoldják a problémákat. Há' tévedett. :)

 

Én

Előzmény: Agent87 (11431)