magnum56 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 1407

 

Hafele és Keating elvtársak elhatározták, hogy kísérlettel igazolják a speciális relativitáselmélet azon állítását, hogy a mozgó órák lassabban járnak.

 

Ennek érdekében atomórákat helyeztek el repülőgépek fedélzetén, amelyekkel keleti, majd nyugati irányba is körberepülték a Földet. A gépek visszaérkezésekor összehasonlították a gépek óráit a földi atomórával. Ezek után mit publikáltak?

 

Azt, hogy a kísérlet igazolta a specrel jóslatát.

 

Csakhogy az eredmények publikálásakor csaltak.

 

Mivel az eredeti kísérleti eredmények nem igazolták a specrelt, módosítottak rajta, és ezt közölték le. Csakhogy volt valaki, aki vette a fáradságot és utánnanézett az valódi eredményeknek.

 

A leleplező cikk össefoglalójában ezt olvashatjuk:

 

"A Hafele és Keating kísérlet nem bizonyított semmit. Az óráknak két nagyságrenddel pontosabbnak kelett volna lenni ahhoz, hogy megbízható eredményt adjanak. Az eredeti eredményeket, amelyet nem publikáltak, megváltoztatták úgy, hogy azt a benyomást keltsék, mintha igazolnák a relativitáselméletet...."

 

A teljes tanulmány elolvasható:

 

www.xdlbj.com/htm/Hafele.htm

 

A csalók megbuktak. Mondhatnánk, hogy minden rendben van. De sajnos nincs minden rendben, mert a cikkben az is le van írva, hogy 1972 óta több mint 1000 alkalommal hivatkoztak erre a kísérletre a relativisták, természetesen úgy, mintha a kísérletben semmi disznóság nem lenne, és valóban igazolná a specrelt.

 

Hát ez a baj...

 

 

 

 

Előzmény: magnum56 (1406)