No.9 Creative Commons License 2006.06.05 0 0 266
Egy hete már folyamatosan tájékozódom Plumeria ügyben a neten. Lehet tartani nálunk is, csak kellő odafigyeléssel és körültekintéssel. Metszéssel eléggé kordában lehet tartani a növekedését, és csak az eredeti élőhelyén nő ilyen nagyra. Dézsában lehet tartani, télen fagymentes helyen, nyáron pedig kint.
Konkrétan Houston-ra vonatkozólag olvastam "használati utasítást". Igaz hogy délebbre van, mint mi, de az egyes időszakok hosszán kívül a többi feltétel nagyjából megegyezik. Abban más ott, hogy hamarabb kezd tavaszodni, és ősszel később jön a hideg. (meg persze a tél hidegebb itt, de ha fagymentes helyen telel, akkor nem számít hogy kint milyen hideg van.) Ugyebár így nyáron lerövidül az az időszak, amíg élvezni lehet a szépségét. Nekem annyiban könnyebb, hogy nem kellene megvárnom mondjuk május közepét a kirakással, hanem már márciusban fűtött fóliában éledhetne, és így mire májusban kiraknám, már szépen beindulna a növekedés.
Igazságod vagyon abban hogy nem szobai növény. Ezt főleg Zeus-nak mondanám, mivel ő a fürdőszobában akarja tartani: nyáron napi 6-8 óra direkt vagy közel direkt napsugárzás kell neki. Ezt csak kint tudod neki biztosítani.
Előzmény: BOLOND (263)