quilla Creative Commons License 2006.06.05 0 0 1553

Hat bizonyos szinten ez tenyleg igaz a kozlekedesre, de az en gyakorlati helyi tapasztalataim szerint arnyaltabb a dolog, bar osszessegeben tenyleg roszabb itt, mint odahaza.

A portugalok veszettul udvariasak a magyarokhoz kepest, amennyiben pl az ember az autpalya felfutosavjan akar besorolni a forgalomba, avagy dugoban ket savbol egy lesz, vagy mellekutcabol rendorlampa nelkuli helyen ki akar kanyarodni a masik, siman beengedik egymast, lassaitanak, meg is allnak... a gyalogos meg egyenesen a szent tehen kategoria, ha kozelit csak a jardahoz mar esetleg kepesek megallni, de olyat asszem meg nem lattam ami Mo-on pedig mindennapos, hogy a gyalogos man a zebra szelen all es ennek ellenere athajtanak megallas nelkul... szal ebbol a szempontbol nagyon okek.

Nade benne a forgalomban, nem beszelve a fobb utakrol es a palyakrol autos autosnak farkasa. Mennek mint a meszes (kit erdekelnek a sebesseghatarok?!) es ha valamiert megallni, varakozni kenyszerulnek a sorban akkor iszonyuan turelmetlenek es dudalnak mint a hulyegyerekek, meg akkor is ha szemmel lathatoan az elottuk levok sem tehetnek semmit... ja, es roppant szabalytalanul voszonyulnak a kozlekedeshez. Lazan dupla sorban parkolnak szinte mindenhol, szal nem baj nekik, ha nincs parkolohely, akkor megallnak a tobbi mellett, kipattannak a kocsibol, be a veszvillogot es chao, aki utana ki akar jonni mert beszorult az vagy csendben megvarja mig visszaernek vagy esetleg os is nekiall orakat dudalni... ja, es nagyon szeretnek itt felen korforgalomban parkolni (buszok is) es hidakon is rendszeres.

Szal oszessegeben szerintem meredekebb a kozlekedes, de gyalogosnak lenni sokkal jobb itt.

Előzmény: tulipán01 (1551)