NeomatiK Creative Commons License 2006.06.04 0 0 20

Helló! Szerintem egyáltalán nem tyúkperes kategória.

Pont ilyen kérdéssel kerestem meg néhány hete az önkormáynzati előadót. Az az igazság, hogy csak saját telekre építhetsz. Viszont én is megkérdeztem tőle, hogy mi van a szomszédos határnál (mert utcafrontom elfogadom teljes joggal), nehogy már még én építek kerítést és még az én telkem lesz kisebb.

Azt mondta, hogy sajnos így van, javasolt egy írásbeli rögzítést a felek között, hogy milyen részben nyúlhat át a kerítés stb. Szóval kölcsönös megállapodás segít az eseten. Nálatok a szomszéd akkor ez elöl elzárkózott.

A 2millió Ft-os kártérítés szerintem erősen túlzó. Te megsértetted a birtokát, ez igaz. De az is, hogy te építetted meg helyette a kerítést. Nem tudom, hogy jogilag ezek vajon kiegyenlítik egymást, attól tartok hogy nem egy kategória.

De valahogy jobb belátásra kéne bírnod. Kérdezd meg tőle, hogy ő hogyan, hova építette volna? Ezek szerint ő neki nem jobb hogy azon a részen van kerítés a telkén?

Amúgy az ilyen embereket kéne elhajtani, akik ilyen esetben utólag (az előzetes megkeresést elutasítva) okoskodnak, holott szerintem pont így igazságos megosztani a kerítésbelógást.

Az árra vonatkozóan nem tudom, hogy mi az szabályzat. Szerintem semmi. Csak annyi van rögzítve, hogy melyik oldalt kinek kell megépíteni. Ugyebár ő nem építette meg ezt az oldalt - egyébként nem is kötelezhető rá tudtommal - téged nem kényszerített senki, hogy építsd meg azt az oldalt, tehát pénzt nem kérhetsz érte utólag. Szeirntem.

Ajánlatos lenne közösen megegyezni, írásban rögzítve, márcsak a jószomszédi viszony érdekében is.

Előzmény: Trison (19)