twk004 Creative Commons License 2006.06.03 0 0 15044
Üdv!

Na, akkor mesélek ...

Szóval, egyedül úgy kell leeemelni a kasztnit az alvázról, hogy az általam lentebb leírt dolgokat le kell először is bontani. Mivel nekem általában meg vannak mozgatva a csavarok, így én a komplett elejét is lebontottam, a tűzfaltól hátrafelé volt csak meg az autó. Így is ajtók-ülések-üvegek-satöbbi nélkül. Még a csomitetőt is leszedtem, a maga 2-3 kilogrammos mínuszával ... ;o) Na, aztán hátul megemeltem (mintegy 200 kg az üres kasztni, és nem az egész 200-at emeltem, hanem csak egy ponton megtámasztva elforgattam, puszta fizika az egész ...), kifordítottam, hogy rátámaszkodjon a hátsó rugótartókra, majd elöl a pedállemez helyénél (ki kell szereni feltétlenül!) fogva megint csak megemeltem. Illetve itt is csak elforgattam, lévén hogy hátul támaszkodott a rugótartón. Kibújtattam egy kézzel a megakadó pedálokat a kivágásból, majd itt jött a neheze: letenni a hátulját a földre. Kicsit billegett az alvázon, de földet ért, majd az elejét is mellétettem, ehhez be kellett állni az alvázhossztartók közé. Itt már bizony éreztem a 200 kg-ot ... de azért sikerült egyedül leszedni a kasztnit. Vissza már hárman tettük a donor-bódét, ne aggódj ... az már nekem se ment egyedül ... :o))))

twk004
Előzmény: pizo (15034)