Lothiriel Creative Commons License 2006.06.03 0 0 7186

IC, nem emlékeszem már: a képregényekben hogyan tett szert Jean a Főnix-erőre? Nem veleszületett volt ugye?

 

Az első két részhez képest szerintem gyenus volt a film. Bár ugye a képregényeket nem ismerem...

 

 

 

!!! SPOILER!!!

Kezdve azzal a szimulációs jelenettel, amit nézve azt hittem, hogy véletlenül valamelyik Terminátor filmre ültem be. :oS

Az egy dolog, hogy részenként lecserélik valaki dögösebbre a háttérből frontvonalba lépő szereplőket (Pyro most meg Kitty), de azt a bizonyos vöröses (;oP) csóvát Jean szemében miért kellett kivágni a fenébe? Ja persze, már a Főnix fekete szeme is jellezze, hogy ő húú de gonosz... minden második filmben ez jelzi, nem lett volna jobb vmi eredeti? A kettes végén a víz mélyén felderengő szárnyakról nem is beszélve, meg a két film által sugallt koncepcióról, miszerint Jean Magneto gépének köszönhetően tesz szert erre az erőre. A forgatókönyvíró meg komolyan gondolta, hogy Jeant kinyírja a hatalmas víztömeg, a Főnixet meg W karmai? Na neee...

Illett volna szerintem a filmes előzményekhez szorosabban kapcsolódni, ha már a képregényektől eltávolodtak.

Wolverine meg mióta a Csipet Csapat vezére és mióta büfiz nyálas szlogeneket magából? Na ne már... Úgy általában hiányoztak a poénos és szarkasztikus beszólások (bár M csapott egyet Pyron, ha jól dereng). Jut eszembe, Hank idősebb lenne Logannél? Volt egy erre utaló szurkapiszkája felé, de nehezen hiszem el.

Ahogy Xavierről is, hogy egy ilyen húzást megcsinált volna Jeannel (tudatalattiba száműzés, blokkolás), nem is passzolt megint a korábbi részekhez.

Az az osztályozás is: ti 3-as osztályzatú mutánsok vagytok, ő meg 5-ös... :oS

Ja és a legfontosabb, ha már ti Mystic szupermodellé átváltozásának részleteit hiányoltátok: Jeannek valahogy az istennek se sikerült Wolverine nadrágját lerángatni... Illetve megtépázta, de az a fránya x-men ruci visszanőtt (mivan?).

 

Összességében szerintem nagyon meglátszott a filmen, hogy ide-oda mentek a rendezők. Volt egy pár jó pillanat, néhány elszalasztott, de nem ált össze egy szerves egésszé. Amit a második filmben viszont sikerül nagyon jól megvalósítani.

Előzmény: Inner Circle (7173)