Miki69 Creative Commons License 2006.05.31 0 0 46

Azok a jól informált lakók...
Feltöltött bányákra évtizedekig nem lehet lakóházat, pláne többemeletes társasházat építeni, mert talajmechanikailag nem biztonságos. Ahol én laktam, a 4 emeletes panelokban, ott sem a régi szemétbányára, hanem közvetlenül a régenvolt határ mögé épültek a házak. Most is parkot csinálnak arra a területre, építmény nem lesz rajta.
Az Újhegyi ltp. látom nagyon szimpatikus neked, hidd el nem valami jó hely. Régen az volt, amikor az emberek is normálisak voltak. Amikor 1976 -ban beköltöztünk, a mögöttünk lévő ház 4. emeleténél tartottak az építésben. Évekig bokáig érő sár és építőanyag maradékok, szemét jelentette a közterületeket. Aztán nagyon sok munkával sikerült valami kis zöldet varázsolni, de csak a sokadik alkalomra maradt meg amit elültettek. Óriási a népsűrűség. Amikor mi elköltöztük 1986 -ban, már kezdett a sok csenevész kis fa lombosodni. Mára meg is nőttek.
Viszont a lakások értéke a béka segge alatt van, nem véletlenül. A lépcsőházak alsó bejáratai között néha iszonyatos bűz van. A levélszekrények sokszor teljesen ki vannak égve. Nem egyszer jött velem szembe kopasz kigyúrt fülbevalós fazon pitbullal (szájkosár és póráz nélkül). A falak össze vissza fújkálva, karcolva. Több haveromhoz jártam vissza évekig, nagyon sok lépcsőházban ez a helyzet különböző mértékben.
A legaranyosabb történet: haver mondja, közgyűlés volt, a közös költséget fel akarták emelni valami brutális összegre (30000 Ft?), mert a 88 lakó közül hatan fizetik, és a közös számlákat ugyebár valamiből ki kell fizetni. Szóval ennél azért nálunk Óhegyen sokkal-sokkal jobb volt a helyzet.
Előzmény: Devil23 (44)