Miki69 Creative Commons License 2006.05.30 0 0 40

"...budai társasházak, villák is sokkal jobbak, mint a lakótelepi házak. Szerintem."

 

No ezt talán mindenki így gondolja.

 

A panel vasbeton szerkezet lebontása is nagyon nehéz, Angliában kezdték a legrégibb ilyen házakat eltüntetni. Jó nagy robbanótöltetekkel lehet csak megoldani. A bennük levő gépészet, csövek viszont 30 év után cserére érettek. De ez is olyan hatalmas összeg, amit az ottlakók nem tudnak megoldani. Mert hát ugye a minimális közös költség a lényeg, az meg mindegy mi lesz a házzal évek múlva, az nem érdekel senkit. Aztán jön a baj, ki kéne javítani valamit néhány millióért, és nincs rá pénz, csak a jajveszékelés.

Egyébként én nem vagyok a panel ellensége, minden kényelmünk megvolt (amíg ki nem nőttük). Csak hát az ottani lakóközösség...

Az áthallásokkal csak a fölöttünk lakó esetében volt gond, de azt a pokoli csetepatét semmilyen társasház nem tudta volna elszigetelni.

Egy problémánk azért volt: a száraz levegő. Nekem, és a kisfiamnak is sok problémát okozott. És ezért nincs a panelban penész és dohosodás, ahhoz nedvesség és pára kell. Van helyette ilyen-olyan bogár.

Az egyik haveromék az Újhegyin vettek egy lakást, és amikor beköltöztek, jött a hidegzuhany: a csótányok még a konyhaszekrényben is futkároztak. Hatalmas mennyiségű méreggel kiszorította őket a lakásból, de a konyhabútort lecserélték, mert a hányinger nem akart szűnni... De a lakás olcsó volt (2 MFt - 8 éve)

Én inkább ott vennék lakást, ahol a környezet tiszta és szép, romos lakással, mint fordítva. Hiába van egy szép lakásod, ha a lépcsőházba levegőt sem mersz venni. (Újhegyi ltp. - haverék lépcsőháza) Ha viszont van egy romos lakás, azt olcsón megveszed, totálisan felújítod, és a bejárati ajtód mindkét oldalán szép lesz a környezet. Nálnk Óhegyen sok gond volt a takarítással, mert a lakók sajnáltak havi 500 Ft -ot kiadni, inkább "majd mi megcsináljuk" alapon szét lett osztva féléves bontásban. Na, mondani sem kell, ez nem igazán működött. Így aztán fizetni sem kellett, és takarítan sem...

Nálatok ez hogy lett megoldva?

Előzmény: Devil23 (37)