babydevil Creative Commons License 2006.05.30 0 0 35

Igen a járó külön is:-)

Baromi sok mindenen lehet spórolni, kezdve pl. a gyógyszer beszerzéstől, ahol 20-30%-os eltérések lehetnek összességében.

Folytatva azzal, hogy kiszámolja az ember, hogy egy rendelőben mennyi a max. finanszirozott kapacitás, ehhez mennyi beteg előjegyzése lehetséges, hogy az minden szempontból optimális legyen, stb...

Nekem iszonyú sok időm rámegy arra, hogy kiszámolom pl. egy speciális vizsgálat tb ellenértékét, ehhez megnézem a vizsgálat valódi költségét (orvos,asszisztens, gyógyszer,kötszer, műszer amortizáció, energiafelhasználás, kontrasztanyag, nyomtatás, stb.). Ha  legalább nem nullszaldós, akkor jön az, hogy újra átnézem a beavatkozási táblázatot és megpróbálok jobb-de szabályos kódolási lehetőséget találni.Nem mondom, hogy mindig sikerül, de az esetek nagyrészében igen.

És van valami ami még fontos, nálunk olyan szgépes rendszer van, ami nem engedi meg, hogy egy beteg véletlen ne legyen bekódolva, ha rosszul kódolok, nem enged továbblépni, amig nem javitom a hibát, fekvőknél pl. van venne egy finanszirozási optimalizáló rész...

Azelőtt nálunk sok gond volt abból, hogy a beteg nem lett berögzitve, ha be lett rögzitve nem került vissza a lapja, igy nem lett bekódolva sem, stb. Ebben a rendszerben ez nem megy, itt minden nap minden egyes ambulanciát külön lezárok úgy, hogy az már finanszirozásra kész állapotú, hiba nélkül.

Előzmény: Notes (31)