S.Edit Creative Commons License 2006.05.30 0 0 2566

Szia!

 

Légy felénk is van, szerencsére elviselhető mennyiségben, mióta nem tartunk disznót. Akkor a házat is elvitték volna a fejünk fölül.

A mi kecskéink éjszaka vannak az ólban, napközben ide nem tudnak bemenni, hanem kint vannak egy félig fedett udvarban, a baromfival együtt.

Nálunk egy légy okoz kellemetlenséget, a csípős fajta, (amelyik a kutyák fülét marja). A kecskéknek nem okoz gondot, csak a fejés közben kell figyelni, hogy ne szálljon a lábukra, mert akkor ugye toporognak, és borult már így teli vödör az alomba.

 

Több szert is kipróbáltunk már, de a legyeket teljesen nem lehet eltüntetni. A nevüket sajna nem tudom, de van, amit fel kellett hígítani, és felkenni a falra, deszkára, ha a légy rászáll, már esik is le. Ez jó, de rendszeres utánkenést igényel. Aztán használunk valamit (patikában kapni), ami akár a konyhában is használható, és ráfújható az állatokra is. Ezt inkább a kutyákra szoktuk fújni, mert az ő életüket keserítik meg jobban a csípős legyek.

Ha túl sok a légy, akkor inkább valami drasztikusabb permetszert kellene használni, persze a kecskék távollétében.

 

Egyébként mi viszonylag sűrűn almozunk, mert utálom, ha csicsog a talpam alatt az alom, így a legyek sem tudnak kedvükre szaporodni. Az almozáshoz az "alap" szalma mellett/után sok forgácsot használunk, ami keveredve jól felszívja a nedvességet.

Előzmény: olix (2564)