Cida_509 Creative Commons License 2006.05.29 0 0 24

Sose törődj vele, mit mondanak mások! Ha csak akkor beszélnél a gyerekkel németül amikor senki sem látja, az nem érne semmit, és a gyereknek is az az érzése lenne, hogy ez valami szégyellnivaló dolog, hogy nyilvánosan nem lehet csinálni. És ha "véletlenül" pont az utcán szólalna meg németül a gyerek, akkor azt mondanád neki, hogy kisfiam, németül csak akkor, ha senki nem hallja? Ahogy mondani szokás, minden csoda három napig tart, egy ideig beszélnek róla, aztán majd megunják, és találnak mást, akin a nyelvüket köszörülhetik. Ha meg nem ezért szólnak meg, majd megszólnak másért, rám pl. már 20 éves koromban rosszallóan nézett a szomszédság azért, mert még nem voltam férjnél (még most se vagyok:))), és beszéltek rólam mindenfélét, de sose érdekelt, nem a szomszédoknak élünk:)

A hármasban történő kommunikáció szerintem folyhat bármilyen nyelven, a lényeg az, hogy az apa-gyerek kommunikáció mindig németül történjen, mert ha nem tartod magad következetesen ehhez, a gyerek a könnyebb utat fogja választani és egyre többet fog veled is magyarul beszélni.

Előzmény: Törölt nick (23)