Jablko Creative Commons License 2006.05.25 0 0 533

Az emberi hitetlenség butaságán eléggé ki tudok akadni...
Így összeollózni egy sima ember nem tud úgy vélem, vmint előadásokat sem tartana. Ilyen magas és szép gondolatokat egyszerűen csak egy megvilágosodott tud írni.

 

Kedves Primőr! Az a fontos, hogy te hiszel benne! Ha hiszel, akkor Neked segíteni fog a fejlődésben. Egy nap majd lehet, hogy nagyon érdekes dolgokra döbbensz rá (talán épp vele kapcsolatban!) és akkor majd hálát adsz neki, hogy megjelent az életedben és átélhetted ezt a tapasztalatot...

 

vmint előadásokat sem tartana

 

Hát az még sokat nem jelent. :) Na, tényleg általánosságban írok, mert előadását még nem hallottam. De egyre kíváncsibb vagyok. :)

 

Részlet egy Osho életrajzból:

 

"Egyik időszakában Osho napi több filmet is megnézett, máskor pedig napi sok-sok könyvet olvasott, előfordult, hogy gyorsolvasással napi tizennégyet is. Egyik tanítványának elárulta, hogy mindezt azért teszi, hogy megismerje, és magát ráhangolja az isteni magasságoktól annyira távoli emberiség világára. Elárulta azt is, hogy ezen könyvek olvasása (illetve filmek nézése), a legnagyobb próbatétel a számára. Osho annyira szerette az embereket és annyira próbált segíteni, hogy leereszkedését azzal segítette elő, hogy tudatosan olvasta, tanulmányozta kettősségek között hányódó világunk kórképeit. Ezért tanulta a filozófiát, a pszichológiát, a természettudományt, stb. Kellett mindez szerepéhez, amit a mi érdekünkben öltött föl."

Előzmény: Primőr (532)