najahuha Creative Commons License 2006.05.24 0 0 431
Kedves ftonyo !


Szándékoltan csőlátású vagy. :)
A manysik nem ÖSSZEKEVERIK, hanem MA ismétlem MA a rénszarvasra vonatkoztatják a lótartásra vonatkozó szavakat, de a hősi énekeikben fenntartják emlékét, hogy régen LOVAT TARTOTTAK, és sajnálkoznak rajta, hogy ma már nincs nekik...


Nem. Éppenhogy korrekt akarok lenni.

Egy SAJNÁLKOZÓ hősi ének lehet-e bizonyíték ?
Így akkor a magyar GÓG és MAGÓG mondákat és egyéb énekeket vajon miért is nem vesszük komolyan ? Vajon miért is kellett a 12-14. századi krónikásaink anyagát nagyrészét a "szemétbe" dobni ? Mert nem feleltek meg adott PREKONCEPCIÓKNAK ?


A VASKOR svédországi kezdetére vonatkozó REKLAMÁCIÓ JOGOS !!

Igazatok van ! Tényleg Kr.e. 500 körül kezdődött.


2.) Mondd ! Mit termeszthettek a szubarktikus környezetben Kr.e. 500-ban ?
Semmit. Mert Kr. e. 500-ban NEM A SZUBARKTIKUS régióban éltek.........


Bizonyíték a NEM OTT ÉLTEKre ?


Ezt a genetikai halandzsát meg... hm.. a múltkor hallottam a TV-ben egy genetikust, aki arról áradozott, h a mai magyarok anyai ágon genetikailag finnugorok, apai ágon meg mongolidok(!!!).

Nos ez nagy blöff, vagy félreértés.

Egyrészt: a FINNUGOR egy NYELVI kategória, a MONGOLID/MONGOLOID viszont ANTROPOLÓGIAI típus, így a kettőt összekeverni csak egy FINNUGRISTA tudja a PREKONCEPCIÓ érdekében .

Mint többször szó volt róla, a magyarság ANYAI ágon 80 %-ban a Kárpát-medence és környékének leszármazottja, apai ágon pedig 60 %-ban az R1A markerhordozók leszármazottja.

"Az antropológia régebben morfológiai vizsgálatokkal kereste a magyarság őshazáját. A magyarság őshazáját ott kell keresni, ahol ugyanolyan emberek éltek/élnek, mint amilyenek a magyarok. Erre alapot ad a Stein Aurél által 1913-1915 között feltárt Dzsungár-kapu közeli Asztana-i ujgur temető, amelyből 1986-ban újabb 1200 sírt tártak fel az ujgur és kínai régészek. Az e temetőben eltemetettek morfológiailag – és élettanilag – ugyanolyanok voltak, mint azok, akik „magyar” néven a Kárpát-medencében telepedtek le. Bizonyító erejű tény, hogy a Kárpát-medencébe a magyarsággal olyan turáni, pamíri és taurid elemek kerültek, amelyek Belső-Ázsia török népeire jellemzők, de Európában sehol máshol nem fordulnak elő. Az alaktani (morfológiai) vizsgálatok mellett egy nép származását illetően újabban az élettani vizsgálatok adnak fontos információkat. A Landsteiner vércsoport-rendszeren belül a magyarokra jellemző 0-ás és B-s vércsoportgén-arány (31,05% és 17,90%) távol áll az europid és finnugor népekétől, viszont megegyezik Belső-Ázsia török népeinek arányával. E mellett a magyarságnál előfordul olyan más vércsoport-jelleg is (pl. a Diego [a+]), amely Európa egyetlen népénél sem található meg. Az Európában szinte ismeretlen „mongolfolt” a magyaroknál 22,6 %-os előfordulású és az Európában ugyancsak ritka előfordulású „tejérzékenység” (tejcukor-emésztő enzim hiánya) a „törzsökös” magyaroknál 37 %-os, olyan, mint Belső-Ázsiában. A magyarok bőrlécrendszere belső-ázsiai jellegű (az ívek aránya alacsony, az örvényeké viszont magas). A Gm-markerek vizsgálatánál (lásd később) kimutatták, hogy a magyaroknál előforduló Gm abst és Gm afb3 jelölésű génmarker az európai népeknél hiányzik. Az eddig végzett nemzetközi mitokondriális DNS-vizsgálatok is belső-ázsiai jellegűek, „más európai népekkel való keveredésünket mutatja, de egyértelmű az, hogy a finnekkel és a finnugor népekkel nem vagyunk genetikai rokonok..."




Előzmény: ftonyo (420)