Macskapecér Creative Commons License 2006.05.24 0 0 1174
Szia Laslie-R!

Mi bajod konkrétan a zárszerkezettel? Nekem is 5-ösöm van, és megnézve közelről, azt vettem észre, hogy egyik általam megvizsgált sisaknak sem olyan masszív a zárszerkezete, mint a System 5-nek. Emellett állítható, hogy mennyire szorosan feszüljön rá az állrész.

A belseje szerintem sokkal jobb minőségű, mint bármelyik prémium kategóriás sisaké (Shoei, Arai...), és külön értékelem, hogy a belsejében a fülednél egy kis tépőzáras zseb mögött ott van a kommunikáció hangszórójának a helye.

Egyetlen bajom volt a sisakkal, mégpedig hogy a plexire gyárilag felhordott páravédő réteg egy langyos vizes mosástól - de semmi sikálás! - elkezdett feljönni. Gyorsan abbahagytam a mosást, így nem zavar a dolog a kilátásban, de kicsit ideges lettem. Amúgy ez a páravédő marha jól működik, eddig ez a legjobb megoldás, annak ellenére, hogy egy egésznapos esőt nem bírna ki a zselé, mert ahhoz túl vékony a réteg.

Szóval nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak, pedig aggódtam, mert egy bécsi próba után az Ebay-en vettem a cuccot, jóval olcsóbban a listaárnál. Felpróbáltam pár nyitható sisakot, de egyik sem passzolt a fejemre. Vagy túl nagy volt a héj, vagy túl nehéz a sisak, és elhúzta a libanyakamat. :-)

De egyébként egy sisakkal kapcsolatban sem lehet abszolút igazságokat mondani, mert ami az egyik fejre passzol, az lehet, hogy a másiknak kényelmetlen.

Körte
Előzmény: Laslie-R (1165)